8 veelgemaakte fouten bij het haren wassen!

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

8 veelgemaakte fouten bij het haren wassen!

Haren wassen lijkt zo simpel, maar toch zijn er bepaalde foutjes die vaak gemaakt worden! In deze blogpost zetten we acht veelgemaakte fouten op een rijtje zodat jij deze fouten straks niet meer gaat maken!

Haren wassen: het lijkt allemaal zo simpel en vanzelfsprekend. Maar heb je wel eens goed nagedacht over de handelingen die je doet tijdens het haren wassen? Er zijn namelijk dingen die je waarschijnlijk beter net iets anders aan kan pakken. Maar geen zorgen, je bent niet de enige, want dit zijn 8 VEELgemaakte fouten tijdens het haren wassen!

1. Te vaak haren wassen

Eigenlijk weten we het (bijna) allemaal wel dat het te vaak wassen van je haar niet goed is voor je haar, maar toch kan het heel verleidelijk zijn om wél elke dag/om de dag je haar te wassen. Te vaak je haar wassen zorgt ervoor dat natuurlijke oliën van je hoofdhuid afgewassen worden waardoor je levenloos, dof en droog haar krijgt. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: probeer je haar echt maximaal twee à drie keer per week te wassen!

2. Te heet water gebruiken

Lekker warm, of zelfs heet douchen: heerlijk! Maar helaas vind je haar het minder fijn. Door warm water gaan je haarschubben openstaan wat je haar dof en pluizig maakt en je haar dus beschadigd raakt. Het is beter om je haar met lauw water te wassen. Om je haar minder dof te maken kun je ook een shampoo gebruiken die de glans versterkt. 

3. Te veel shampoo

Ja, we weten het allemaal: ’té’ is niet goed, maar toch houden we daar niet altijd rekening mee. Een veelgemaakte fout tijdens het haren wassen is te veel shampoo gebruiken. Door te veel shampoo te gebruiken is er een grote kans dat er shampooresten op je hoofdhuid en tussen je haren achterblijven. Dit maakt je haar weer sneller vies en vet waardoor je weer vaker je haren gaat wassen. Je kunt beter te weinig dan te veel shampoo gebruiken, ook al voelt dat misschien minder schoon aan tijdens het wassen.

4. Shampoo stevig inmasseren

Het stevig inmasseren van shampoo voelt misschien lekker, maar je haar is kwetsbaar als het nat is dus je moet wel voorzichtig zijn. Masseer shampoo zachtjes met draaiende bewegingen in. Het is daarbij ook belangrijk je hoofdhuid goed mee te pakken om al het vuil daar weg te krijgen. Doe je dit niet, wordt je haar snel weer vies omdat het vuil van je hoofdhuid weer in je haren gaat zitten. 

5. Eerst shampoo, daarna conditioner

De meeste mensen brengen eerst shampoo en daarna conditioner aan. Het is echter beter om het andersom te doen: eerst conditioner en daarna shampoo. Conditioner werkt verzorgend voor je haar, maar ook verzwarend. Als je het na het aanbrengen alleen met water uitspoelt, blijven er conditionerresten achter en wordt je haar zwaarder. Door eerst conditioner en dáárna shampoo te gebruiken, worden de conditionerresten weggewassen door de shampoo. Je haar wordt zo wel verzorgd door de conditioner, maar er blijven geen resten achter!

6. Conditioner op je hoofdhuid

Conditioner is bedoeld voor je haarpunten, niet voor je hoofdhuid! Vooral voor mensen met vet haar is het aanbrengen van conditioner bij de aanzet niet slim omdat je haar daar extra snel vet van wordt. Breng conditioner dus alleen aan op je haarpunten, die zijn immers het meest kwetsbaar en beschadigd. Shampoo kun je dan weer juist beter alleen op je aanzet en iets daaronder aanbrengen, dus niet op de puntjes. Zo krijgt elk deel van het haar de behandeling die het nodig heeft.

7. Haren droogwrijven

Nadat je je haren gewassen hebt, is het niet zo slim om je haren droog te wrijven. Hiermee beschadig je je haar waardoor het sneller af kan breken en je haar wordt pluiziger. Je haar in een handdoek draaien moet je ook met veel beleid doen, nat haar is immers kwetsbaar. Het is beter voor je haar om het droog te deppen of te knijpen of het gewoon aan de lucht te laten drogen!

8. Haar kammen als het nat is

Nat haar is zoals gezegd kwetsbaar waardoor het sneller afbreekt. Nat haar borstelen is dus niet zo’n goed idee, helaas. Het is beter om je haar voor het douchen goed door te kammen en daarna pas weer als het helemaal droog is. Ook kun je tijdens het aanbrengen van conditioner een grove kam gebruiken om het haar te ontwarren. Maar wees altijd voorzichtig met nat haar!

Misschien doe jij het allemaal al wel helemaal goed: goed bezig, je haren mogen je dankbaar zijn ;)! Misschien herken jij je in één of meerdere veelgemaakte fouten: leer ervan en neem het mee! Het kan even wennen zijn om bepaalde handelingen aan te passen in je routine, maar alles voor een mooie, gezonde coupe, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *