Alles over conditioner en waarom je het zou moeten gebruiken!

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Alles over conditioner en waarom je het zou moeten gebruiken!

We gebruiken het allemaal: conditioner. Maar wat doet het eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Je leest het allemaal in deze blogpost!

In de haarverzorging is naast shampoo de conditioner toch wel het meest bekende en gebruikte verzorgingsproduct. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat doet een conditioner precies en wat zijn de voordelen ervan om het te gebruiken? En wanneer moet je het eigenlijk gebruiken? In deze blogpost vertellen we alles over conditioners zodat jij voortaan weet waarom je die conditioner elke keer weer in je haar smeert!

Wat is een conditioner en wat doet het?

Een conditioner is een belangrijk onderdeel in de verzorging van je haar. Waar shampoo er voornamelijk is om het haar te reinigen, is conditioner er vooral om het haar te verzorgen. Door na het wassen een conditioner aan te brengen, wordt je haar verzorgd, ontklit, zacht, soepel en glanzend. Dit doet een conditioner door het haar vochtregulerende bestanddelen op te laten nemen en daarbij nog wat andere ingrediënten, zoals vitamines, reparerende bestanddelen en plantenextracten. Daarnaast zorgt een conditioner ervoor dat je haarschubben ‘platgelegd’ worden, zodat je haar gladder wordt, niet meer pluist en een mooi glans krijgt. Het maakt het haar daarnaast dus ook beter doorkambaar, het voedt het haar goed en het maakt de haarwortels gezonder. Een conditioner is dus eigenlijk een echte multitasker die veel voor je haar kan betekenen.

 

Wat voor soort conditioner kies jij?

De meeste conditioners gebruik je onder de douche, die je na het wassen van je haren in je haar masseert. Je laat de conditioner inwerken in het haar en spoelt het daarna goed uit met lauwwarm water. Je haar zal ook direct lekker zacht en glad aanvoelen! Er zijn ook leave-in conditioners tegenwoordig. Deze breng je aan op handdoekdroog of droog haar en spoel je niet uit. Leave-in conditioners worden vaak gebruikt op het vochtgehalte in het haar op peil te houden, de doorkambaarheid te verbeteren en het haar te beschermen tegen hitte en andere invloeden van buitenaf. Een leave-in conditioner is overigens niet een vervanger voor ‘normale’ conditioner, maar meer een extra treatment voor snel klittend of kroezend haar.

Veel mensen zijn nog in de veronderstelling dat alle conditioners je haar zacht en slap maken zodat je er daarna niets mee kan. Maar niets is minder waar. Er zijn heel veel verschillende soorten conditioner met heel veel verschillende soorten toepassingen. Zo zal een conditioner voor droog haar een andere werking hebben dan een conditioner voor vet haar. Conditioners zijn er vaak dan ook specifiek voor een bepaald haartype, zoals gekleurd, droog, vet of beschadigd haar. Kies altijd een conditioner die bij je haar en haartype past, net zoals je dat bij een shampoo doet. Alleen op die manier kan de conditioner een optimaal resultaat leveren en zal jouw haar een flinke boost krijgen. Ga dus na wat jouw haartype is en ga op zoek naar een bijpassende conditioner. Klik hier om een overzicht te krijgen van de verschillende haartypes met bijpassende conditioners, kijk bij jouw haartype en vind de geschikte conditioner voor jou! Gebruik bij voorkeur een conditioner en shampoo uit dezelfde lijn om het effect van de behandeling te versterken.

Hoe gebruik je een conditioner?

Breng een conditioner alleen aan in de lengten en punten van het haar. Vooral de punten hebben een conditioner hard nodig, want deze zijn het oudst en zijn dan ook vaak het meest beschadigd. Conditioner op de hoofdhuid en bij de haarwortels aanbrengen is juist niet verstandig omdat de haarzakjes dan kunnen verstoppen en je vet haar kan krijgen. Breng de conditioner dus aan op de lengten en punten van het haar na het wassen van je haar met shampoo, laat de conditioner inwerken (bekijk voor de juiste inwerktijd de verpakking), spoel het goed uit met lauwwarm water en je verzorgde haar is daar. Een leave-in conditioner breng je zoals gezegd aan op (handdoek)droog haar, in de vorm van een spray of crème, en spoel je niet uit. 

Een conditioner gebruik je in principe na elke wasbeurt met shampoo om het haar te hydrateren en goed te verzorgen na de reinigende werking van de shampoo. Over het algemeen is het verstandig niet vaker dan 3x per week je haar te wassen om beschadiging en uitdroging te voorkomen, en dus ook niet vaker dan 3x per week conditioner te gebruiken.

De voordelen van een conditioner

1. Een conditioner werkt meteen – je moet een conditioner een paar minuten, vaak 2-3 minuten, even laten inwerken nadat je het hebt aangebracht. Let op: langer laten inwerken betekent niet dat de conditioner beter gaat werken voor je haar! Met conditioner kun je dus relatief snel je haar goed verzorgen en je ziet direct resultaat!

2. De werking van conditioner – zoals gezegd doet een conditioner veel goeds met je haar: het verzorgt en ontklit en het maakt het haar zacht, soepel, glad en glanzend. Hierdoor is en oogt je haar mooier en gezonder!

3. Versterkt de haarschubben – een conditioner zorgt ervoor dat haarschubben ‘platgelegd’ worden en dat de haarschubben tegelijkertijd versterkt worden. Haarschubben kunnen namelijk best wel beschadigd raken door alle invloeden van buitenaf, zoals hitte(tools), borstels en regen, waardoor ze ook weer (zoveel mogelijk) hersteld moeten worden. De conditioner voorziet de haarschubben van een beschermlaagje zodat ze er weer even tegenaan kunnen.

4. Verminderen handdoekschade – als je haar nat is, is het een stuk kwetsbaarder. Door je haar dan stevig droog te wrijven, kun je je haar beschadigen en kan je haar afbreken. Door een conditioner te gebruiken is dit risico kleiner, maar je moet uiteraard wel voorzichtig blijven doen.

5. Voor alle haartypes – conditioners zijn er voor alle haartypes en doordat er zoveel verschillende conditioners zijn, zal er ook zeker wel een goede tussen zitten die perfect aansluit bij jouw haartype. 

De favoriete conditioners van onze klanten:

1. Orofluido Conditioner
2. Imperity Organic Midollo Di Bamboo Conditioner
3. Biosilk Volumizing Therapy Conditioner
4. Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Conditioner
5. CHI Argan Oil Conditioner

Het gebruiken van een conditioner kunnen we dan ook iedereen aanraden! Het doet veel goeds voor je haar en het is simpel te gebruiken. Door het grote aanbod is er ook voor iedereen een goede conditioner te vinden. Laat je haar weer stralen door gebruik te maken van conditioner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *