Alles over de verzorging van krullend haar!

Alles over de verzorging van krullend haar!

Krullend haar ziet er prachtig uit, maar om de krullen ook mooi te houden moet je ze wel een goede verzorging geven. Hoe je dat kunt doen, lees je in deze blogpost!

Krullend haar ziet er prachtig uit, maar het is kwetsbaar en gevoelig voor bijvoorbeeld pluis en droogheid. Om je krullen mooi te houden en er het beste uit te halen moet je ze daarom wel een goede verzorging geven. Hoe je dat kunt doen en welke producten daarvoor geschikt zijn, lees je in deze blogpost!

Verzorging, reiniging & styling van krullend haar

Krullend haar verschilt wat betreft uiterlijk natuurlijk duidelijk van bijvoorbeeld steil haar, maar er is nog een belangrijk verschil. Krullend haar is van nature vaak vochtarm waardoor het meer hydratatie nodig heeft dan ander haar. Producten die speciaal zijn ontwikkeld voor krullend haar bevatten dan ook vaak veel hydraterende ingrediënten. Producten voor krullend haar zorgen daarnaast vaak voor een luchtig, veerkrachtig en minder pluizig resultaat. De krullen moeten natuurlijk ook gereinigd worden. Gebruik hiervoor ook een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor krullend haar. Probeer je (krullende) lokken niet te vaak te wassen om uitdroging te voorkomen. 

Producten voor krullend haar houden dus rekening met de structuur en eigenschappen van krullend haar om het beste resultaat te kunnen creëren. Het is dan ook aan te raden bij krullend haar producten te gebruiken voor krullend haar, zoals producten van de Wella Professionals Nutricurls, Schwarzkopf Mad About Curls of CHI Aloe Vera Curls Defined. Zo kun je een mooie, gevoede krullen creëren die gedefinieerd en veerkrachtig zijn. 

Voor het stylen van krullend haar kun je het beste wat vettere en kneedbare producten gebruiken voor meer controle en definitie zonder pluis. In de productlijnen Wella Professionals Nutricurls, Schwarzkopf Mad About Curls en CHI Aloe Vera Curls Defined zijn ook wat geschikte stylingsproducten opgenomen. Zo is de Nutricurl Curlixir Balm een verzorgende leave-in balsem voor een zachte hold, definitie en veerkracht.

Wella Professionals Nutricurls

De Nutricurls producten hebben een speciale samenstelling met het Nourish-In Complex, wat verrijkt is met tarwezemel-extract en jojobaolie. Dit complex zorgt ervoor dat krullen beter handelbaar, veerkrachtiger en minder pluizig worden. Daarnaast wordt het haar heerlijk zacht gemaakt. De producten uit deze lijn zijn:

        – Wella Nutricurls Shampoo Waves

        – Wella Nutricurls Shampoo Curls

        – Wella Nutricurls Waves & Curls Cleansing Conditioner

        – Wella Nutricurls Waves & Curls Anti-Klit Conditioner

        – Wella Nutricurls Waves & Curls Haarmasker

        – Wella Nutricurls Waves Milky Leave-in Spray

        – Wella Nutricurls Curls Crulixir Balm

        – Wella EIMI Nutricurls Shaper

        – Wella EIMI Nutricurls Twirl

        – Wella EIMI Nutricurls Fresh Up

 

Schwarzkopf Mad About Curls

Met deze producten komen krullen meer tot hun recht doordat ze meer volume, definitie en body krijgen. Het haar krijgt de optimale verzorging om de krullen zo lang mogelijk mooi te houden. De lijn bestaat uit de volgende producten:

        – Mad About Curls High Foam Cleanser

        – Mad About Curls Two Way Conditioner

        – Mad About Curls Definition Cream

        – Mad About Curls Butter Treatment

        – Mad About Curls Light Whipped Cream

        – Mad About Curls Quench Oil Milk

        – Mad About Curls Superfood Leave-in

CHI Aloe Vera Curls Defined

Deze productenlijn bestaat uit allerlei verschillende producten, maar ze zijn allemaal ontwikkeld voor krullend haar. De producten bevatten een combinatie van Aloë Vera en Agave Nectar voor de optimale verzorging. De Super Hydration Mix en lage pH-waarde zorgen bovendien voor bescherming, definitie en hydratatie van de krullen. De producten in deze lijn zijn:

        – CHI Aloe Vera Curl Enhancing Shampoo (739ml, 340ml & 30ml)

        – CHI Aloe Vera Detangling Conditioner (739ml, 340ml & 30ml)

        – CHI Aloe Vera Oil (89ml & 15ml)

        – CHI Aloe Vera Moisturizing Curl Cream

        – CHI Aloe Vera Control Gel

        – CHI Aloe Vera Curl Reactivating Spray

        – CHI Aloe Vera Humidity Resistant Leave-In Conditioner

Hoe houd ik mijn krullen mooi?

Om je krullen zo lang mogelijk mooi te houden, is het natuurlijk van groot belang de juiste producten te gebruiken (zoals hierboven benoemd). Daarnaast is het verstandig om regelmatig een kapper op te zoeken om de (droge) puntjes te knippen. De kapper kan je krullen bovendien met een bepaalde techniek knippen om bijvoorbeeld wat meer krullen te krijgen of om juist een rustiger resultaat te krijgen.

Tips op krullend haar te verzorgen en langer mooi te houden

        – Laat je haar bij voorkeur drogen aan de lucht. Als je toch wilt föhnen, gebruik dan een diffuser. Zo wordt de warmte beter verdeeld waardoor de kans op uitdroging verkleind wordt.

        – Was je haar niet te vaak, probeer het bij maximaal 2x per week te houden.

        – Kam het haar zo min mogelijk als het droog is om pluis en beschadiging te voorkomen. Zorg er wel voor dat je bij het kammen van nat haar een goede kam hebt, want nat haar is heel kwetsbaar.

        – Laat je haar knippen door een goede kapper.

        – Gebruik de juiste stylingsproducten.

        – Ga zelf op zoek naar de producten die voor jou het beste werken. Hier kun je alleen achter komen door te proberen, want elk haar is anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *