Alles over haaruitval bij mannen

  • Geplaatst op
  • Door Edward
  • 0

Alles over haaruitval bij mannen

Hoe ontstaat kaalheid bij mannen? En kan je er wat tegen doen?                       

 

Het belangrijkste feit is, dat kaalheid voor een groot gedeelte erfelijk bepaald is.

 

Een klassieke mythe is dat kaalheid van je moeder komt. Dus als je opa van je moeders kant kaal is, word jij ook kaal. Hier zit wel een kern van waarheid in. Erfelijke kaalheid kan ontstaan door een  androgeen receptor. Dit gen word doorgegeven via het X-chromosoom.  Dit chromosoom ontvang je van je moeder. 

Kaal worden komt door een teveel aan Testosteron.  Dit zijn mannelijke hormonen. Iedereen heeft deze hormonen, zowel mannen als vrouwen. Een teveel kan bijvoorbeeld ontstaan bij gebruik van anabole steroïden bij Body Builders. 

Maar er zijn meer factoren mogelijk.  Bijvoorbeeld stress. Als je haar uitvalt omdat je te veel op je bordje hebt, stress en haaruitval zijn vaak met elkaar verbonden. Stress veroorzaakt echter geen mannelijke kaalheid, maar word in verband gebracht met Alopecia, een algemene term die verwijst naar kortdurende kaalheid. 

Haar groeit in haarzakjes. Door boven genoemde redenen kunnen de haarzakjes verdwijnen. 

 

Wat kan je doen tegen haaruitval?

Het proces van haaruitval kan afgeremd worden. Enkele effectieve middelen hiervoor zijn Ginseng en Caffeine. Deze middel zorgt ervoor dat waar er nog gezonde haarzakjes zijn, de haren weer sneller gaan groeien. Ook word het proces van het loslaten van de haren vertraagd.  Effectieve producten zijn bijvoorbeeld:

 

DCM Energising Lotion

DCM Energising Lotion is specifiek ontwikkeld voor het stimuleren van de haarzakjes  en het activeren van de hoofdhuid. De lotion zorgt voor een verfrissend gevoel en versterkt de hoofdhuid.

De formule van deze shampoo is geheel parabenen en kleurstof vrij, verrijkt met Ginseng-extract, cafeïne en Salie, een plant die bekend staat om de blokkerende werking van enzymen die een oorzaak kunnen zijn van haaruitval.

    Bekijk hier

 

 

 

RONNEY Haar Ampullen Reconstructed 12x10ml

Ronney Haarampullen Intensieve Placenta Reconstructed is een behandeling voor beschadigd en broos haar. De samenstelling is verrijkt met plantenextracten, die haaruitval voorkomen en de haarwortel stimuleren om het haar te laten groeien. En verder, deze behandeling is een effectief wapen in de strijd tegen roos, maakt haarlokken elastisch en vermindert hun broosheid aanzienlijk.

 

Bekijk Hier

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Hairloss Spray 125ml

De Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Hairloss Spray is een leave-in spray voor dunner wordend haar met T-flavanon. Bij regelmatig gebruik zorgt de spray er effectief voor dat erfelijke haaruitval word vermindert en biedt een evenwichtige hoofdhuid. Het maakt onmiddellijk de haarvezel sterker en dikker en ondersteunt de haarwortels en verankert ze in de hoofdhuid. Bij regelmatig gebruik zal het haaruitval worden vermindert.

Bekijk hier

 

 

Lisap Keraplant Nature Anti-Hairloss Intensive Treatment 100ml

Keraplant Nature Intensive Anti-Hairloss Treatment bevordert de haargroei (cellulair metabolisme, zuurstofinbreng en microcirculatie). Het herstelt de vitaliteit van het haar. Het haar lijkt dikker, gezonder en glanzender. Het masseren van de hoofdhuid stimuleert de microcirculatie wat de zuurstofvoorziening van de haarwortel verbetert. Het heeft een verfrissende werking zonder het haar zwaar te maken. Formule geheel zonder PARABENEN/ KLEURSTOFFEN. Dermatologisch getest.

Bekijk hier

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het hele artikel