Alles over kleurshampoos!

Alles over kleurshampoos!

De meeste mensen die hun haar gekleurd hebben, willen deze kleur natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Kleurshampoo helpt hierbij, maar wat is het en hoe werkt dat precies? In deze blogpost alles over kleurshampoos!

De meeste mensen die hun haar gekleurd hebben, willen deze kleur natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Kleurshampoo helpt hierbij, maar wat is het en hoe werkt het precies? In deze blogpost alles over kleurshampoos!

Kleurshampoo: wat is het?

Een kleurshampoo is een shampoo waar kleurpigmenten aan toegevoegd zijn, zoals rood, bruin en paars. Hierdoor geef je niet alleen je haar zelf een opfrisbeurt, maar ook je haarkleur. Met een kleurshampoo kan je je haarkleur dus langer mooi houden en ongewenste tinten weghouden. Een kleurshampoo zal overigens nauwelijks tot geen grijsdekking bieden, daarvoor zul je toch echt over moeten gaan op haarverf.

Er zijn ook kleurshampoos zonder kleurpigmenten. Deze shampoos bevatten extra milde en/of beschermende ingrediënten en zorgen er daardoor voor dat de haarkleur minder snel vervaagt. Het haar wordt namelijk minder grondig gereinigd en er wordt een beschermende laag gevormd om het haar. De haarkleurvervaging wordt zo dus vertraagd. Daarnaast bevatten deze kleurbeschermende shampoos ingrediënten die je haar intensief laten glanzen om de haarkleur nog levendiger te maken.

Dus: een kleurshampoo bevat kleurpigmenten die je haarkleur opfrissen en ongewenste tinten neutraliseren. Een kleurbeschermende shampoo bevat geen pigmenten en beschermen je haarkleur om het langer mooi te houden.

Hoelang blijft een kleurshampoo zitten?

Het resultaat van een kleurshampoo blijft gemiddeld zo’n 2-3 wasbeurten (met een normale shampoo) zichtbaar. Het hangt overigens af van verschillende factoren hoelang dit in werkelijkheid is. Zo kan de conditie van je haar de zichtbaarheid van het resultaat verkorten/verlengen (beschadigd/droog/gezond haar). Daarnaast zal het resultaat minder lang zichtbaar zijn als het bijvoorbeeld veel blootgesteld wordt aan de zon of de zee. 

Een kleurbeschermende shampoo laat dus geen kleurresultaat achter, maar zal het proces van kleurvervaging vertragen.

Hoe gebruik je een kleurshampoo?

Een kleurshampoo kan zeer intens van kleur zijn, dus het is belangrijk de shampoo goed te gebruiken. Zorg er natuurlijk eerst voor dat je de goede kleur hebt om een ongewenst resultaat te voorkomen. Lees vervolgens goed de gebruiksaanwijzing op het product! Vooral de inwerktijd is heel belangrijk. Over het algemeen gebruik je een kleurshampoo als volgt (maar de gebruiksaanwijzing van het gebruikte product zelf is dus leidend!):

1. Leg een handdoek klaar om je haar mee te drogen.

2. Maak je haar goed nat.

3. Knijp zoveel mogelijk water uit je haar.

4. Breng een beetje shampoo aan op je hand en verdeel deze gelijkmatig door je haar.

5. Laat inwerken (vaak 3-5 minuten).

6. Spoel je haar goed uit.

7. Breng vervolgens een conditioner, masker of treatment aan.

Gebruik niet te veel shampoo en laat de shampoo niet te lang intrekken, zeker niet de eerste paar keren dat je de kleurshampoo gebruikt. Kijk goed naar wat de aanbevolen inwerktijd is en bouw het gebruik van de kleurshampoo langzaam op om goed te kunnen zien wat voor effect de shampoo heeft op jouw haarkleur en om te bepalen wat een goede inwerktijd is voor jouw haar.

Onze favoriete kleur(beschermende)shampoos

Bij Hairandbeautyonline bieden we veel verschillende kleur- en kleurbeschermende shampoos aan. Klik voor het hele aanbod hier! We hebben wel een aantal favorieten, net als onze klanten, welke we hieronder op een rijtje zullen zetten.

Goldwell Dualsenses Color Brilliance Shampoo

Deze kleurbeschermende shampoo van Goldwell is een vrij milde shampoo zonder kleurpigment. De Fade Stop Formula vertraagt de kleurvervaging en zorgt voor zijdezachte haren. Een shampoo voor bescherming, reiniging en verzorging van fijn tot normaal haar!

L’Oreal Vitamino Color Shampoo

Ook dit is een kleurbeschermende shampoo die vervaging van de haarkleur tegengaat. Daarnaast wordt het haar mild gereinigd, verzacht en het haar krijgt een natuurlijke glans.

La Riche Directions Colour Protecting Shampoo

Deze kleurbeschermende shampoo van La Riche Directions, hét merk van de opvallende haarkleurtjes, is speciaal ontwikkeld om na het kleuren te gebruiken. De shampoo vermindert kleurvervaging en geeft het haar een prachtige glans. Zacht haar met een intense kleur is het resultaat! La Riche Directions heeft ook een shampoo die vóór het verven gebruikt kan worden om het verfresultaat intenser te maken. Zo kan je met La Riche Directions dus je haarkleur zo lang mogelijk behouden!

Revlon 45 Days 2 in 1 Shampoo & Conditioner 

Revlon 45 Days 2 in 1 is een productlijn met vier shampoos die tussen kleurbehandelingen in gebruikt kunnen worden. Het zorgt ervoor dat de kleurvervaging door wassen, uv-schade en hitte verminderd wordt. Daarnaast voeden, herstellen en hydrateren de shampoos het haar. De Brave Reds is voor rood haar, de Intense Coppers voor koper- en oranjetinten, de Golden Blondes voor blond haar en de Stunning Highlights voor highlights, grijs en zilverblond haar.

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Dit is een kleurshampoo voor blond haar om ongewenste koperkleurige en gele tonen te neutraliseren. De shampoo is verrijkt met het Hydrating Hair Drink Complex (HHDC) wat ervoor zorgt dat het haar levendig en gezond wordt. Een shampoo voor zacht haar, een schitterende glans en extreme verzorging!

Schwarzkopf Blonde Me Cool Blondes Neutralizing Shampoo

Ook deze gepigmenteerde kleurshampoo is om in blond haar oranje en gele ondertonen te neutraliseren. De shampoo reinigt mild en verzorgt het haar intens. Daarnaast wordt het haar versterkt en verzacht. Blond haar wordt weer helemaal levendig met deze shampoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *