Alles over leave-in conditioners!

  • Geplaatst op
  • Door Annabel (Hairandbeautyonline)
  • Geplaatst in haarproducten
  • 0

Alles over leave-in conditioners!

Misschien is dit wel een heel nieuw product voor je en daarom leggen we in deze blogpost uit wat een leave-in conditioner is en wat onze favorieten zijn!

We hebben al eens een blogpost geschreven over conditioner, maar in deze blogpost gaan we het hebben over leave-in conditioners! Leave-in conditioners zijn minder bekend dan normale conditioners, dus misschien is dit wel een heel nieuw product voor je. Daarom leggen we in deze blogpost uit wat een leave-in conditioner is en wat onze favorieten zijn!

Leave-in conditioner: wat is het?

Een leave-in conditioner spoel je, zoals de naam al zegt, níet uit. Doordat het product in je haar blijft zitten kan het extra goed opgenomen worden waardoor het haar de hele dag door beschermd en gevoed wordt. Een leave-in conditioner kost bovendien maar heel weinig tijd om aan te brengen.

Er zijn leave-in conditioners voor verschillende haartypes, zoals krullend, droog of beschadigd haar. Een goede leave-in conditioner kan je helpen het haar te hydrateren, ontwarren, krullen te definiëren, pluizig haar glad en glanzend te maken en nog veel meer. Een echte alleskunner dus!

Conditioner en leave-in conditioner: het verschil

Het eerste verschil is net al benoemd en is overduidelijk. In tegenstelling tot de conditioners die je in de douche aanbrengt, laat inwerken en weer uitspoelt, gebruik je een leave-in conditioner ná de douchebeurt. Het product wordt dus niet uitgespoeld tot de volgende wasbeurt. Een leave-in conditioner zal hierdoor het haar 24/7 verzorgen en beschermen en gaat daarmee dus een stapje verder dan een normale conditioner.

Daarnaast kunnen normale conditioners enorm nuttig zijn voor elk haartype. Van een leave-in conditioner kan ook elk haartype – krullend of steil, natuurlijk of gekleurd – profiteren, maar ze zijn het meest nuttig voor droog, beschadigd of pluizig haar, aangezien dat haar de meeste verzorging nodig heeft. 

Een derde verschil is dat normale conditioners van nature vrij zwaar kunnen zijn. Vaak is dit niet echt een probleem, maar soms kan dit het haar pluizig, droog of warrig maken. Leave-in conditioners gaan verzwaring van het haar juist tegen, maar geven wel de verzorging en bescherming die je haar nodig heeft. Het haar wordt gehydrateerd, verzorgd en krijgt een prachtige glans.

De favoriete leave-in conditioners

Het is belangrijk een leave-in conditioner te gebruiken die past bij je haartype om het gewenste resultaat te kunnen bereiken. Wel zijn er een aantal leave-in conditioners die zeer geliefd zijn onder ons en onze klanten!

1. Biosilk Silk Therapy

Dit product is al tijden dé favoriet onder onze klanten. Het is een verfrissende leave-in spray, verrijkt met zijde, die het haar herstelt en beschermt. Alle haartypes worden gerepareerd, gekalmeerd en beschermd dankzij dit unieke product. Biosilk Silk Therapy kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor hydraterend. Ook wordt het haar met dit product beschermd tegen de hitte van stylingtools zoals een stijltang of föhn. De zijdezachte leave-in conditioner voorkomt en repareert gespleten haarpunten en geeft het haar een schitterende glans. Bovendien is het product vrij van sulfaten en parabenen!

Oftewel: een versterkend, vochtregulerend, beschermend, herstellend, kalmerend én glans gevend product!

2. CHI Luxury Black Seed Oil Leave-In Conditioner

Deze verzorgende, versterkende en hydraterende leave-in conditioner voorkomt gespleten haarpunten en verzwaart het haar niet. Extra verzorging dus zonder volume te verliezen. Daarnaast wordt het haar beschermd tegen hitte van stylingtools en vrijgemaakt van pluis waardoor het haar weer handelbaar wordt. De leave-in conditioner beschermt niet alleen tegen hitte, maar ook tegen invloeden van buitenaf. Een sterke en gezonde look met glanzende finish, de hele dag door!

3. KIS KeraShield Leave-In

KIS KeraShield Leave-In is een zeer geconcentreerde, vochtinbrengende leave-in conditioner voor gekleurd, gepermanent en droog haar. Deze leave-in conditioner bevat slechts zes ingrediënten: brandnetel, kamille, keratine, panthenol, tarweproteïne en tocoferol. KIS KeraShield Leave-In beschermt het haar tegen de hitte van stylingtools en andere invloeden van buitenaf. Bovendien voorkomt het product kroezend, pluizig en statisch haar. Ultieme verzorging en bescherming dus!

4. CHI Keratin Leave-In Conditioner

CHI Keratine Leave-In Conditioner is perfect om beschadigd, droog, pluizig of futloos haar te herstellen en een levendige look te geven. Het product is verrijkt met keratine wat het haar-eigen keratine aanvult. Door de herstellende kracht van de keratine in combinatie met de jojoba- en arganolie krijgt het haar een prachtige glans. Ten slotte zorgt deze leave-in conditioner ervoor dat het haar gemakkelijk doorkambaar is. De CHI Keratin Leave-In Conditioner is vrij van sulfaten en parabenen. 

5. Redken Curvaceous Conditioner

Redken Curvaceous Conditioner is speciaal voor krullen en een twee in één product: het is zowel een normale conditioner als een leave-in conditioner. Je kunt dus zelf kiezen hoe je het gebruikt. Spoel de conditioner niet uit voor extra veel verzorging, controle en handelbaarheid. Het product is speciaal geschikt om weerbarstige krullen langdurig onder controle te houden doordat de conditioner hydrateert en de krullen soepel en glad maakt. Daarnaast heeft de conditioner een anti-pluis werking dankzij de toevoeging van Moringa Olie.

Leave-in conditioner kan dus een echte verrijking zijn voor je haar door de ultieme verzorging. Nieuwsgierig geworden? Probeer eens een leave-in conditioner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *