Alles over oefenhoofden!

 • Geplaatst op
 • Door Annabel
 • 0

Alles over oefenhoofden!

Een oefenhoofd: een ideale tool om het kappersvak onder de knie te krijgen. Lees in deze nieuwe blogpost wat voor soorten kappershoofden er zijn en waarom ze zo ideaal zijn!

Oefenhoofden zijn een van de meest bekende tools om het kappersvak mee te leren. Op een oefenhoofd kun je zoveel oefenen met stylen en knippen als je wilt en vergissingen zijn niet erg. En zoals er veel verschillende mensen met veel verschillende haartypes zijn, zijn er ook veel verschillende oefenhoofden. In deze blogpost vertellen we je meer over oefenhoofden en ons aanbod!

Het kappersvak is een vak apart. Een stukje talent is handig, maar het is vooral een kwestie van veel oefenen om het goed in de vingers te krijgen. En aangezien je verantwoordelijk bent voor het haar van je klanten is dat vele oefenen heel belangrijk. Met behulp van een oefenhoofd kun je rustig de tijd nemen om veel te oefenen en je voor te bereiden op echte klanten. Zeker met een kappershoofd met echt haar kun je helemaal de feeling krijgen van het kappersvak omdat dit haar het dichtst bij de werkelijkheid komt en een echte klant nabootst. Met synthetisch haar kun je overigens ook 

Soorten oefenhoofden

Er zijn oefenhoofden met lang (steil) haar en met kort (steil) haar, maar ook oefenhoofden met kroeshaar en mannen oefenhoofden (met baard en snor). Zo is er voor elk kapsel wel een geschikt oefenhoofd te vinden. Er zijn ook verschillende haarkleuren verkrijgbaar. In het haar zelf zijn drie onderscheidingen te maken:

 • oefenhoofden met echt haar;
 • oefenhoofden met synthetisch haar;
 • oefenhoofden met een mix van synthetisch en echt haar.

Kappershoofden met echt haar bootsen het meest echte klanten na, zeker als het haar de natuurlijke groeipatronen volgt die mensen hebben. Echt haar kan daarnaast een hetere temperatuur van stylingstools verdragen dan synthetisch haar. Voordat echt haar gebruikt wordt voor een oefenhoofd doorloopt het meerdere zuiveringsbaden en wordt het dusdanig behandeld dat het lang meegaat. Het populairste oefenhoofd met echt haar is Oefenhoofd Elena. Dit oefenhoofd, met 50cm lang haar, is zeer professioneel en wordt ook gebruikt voor nationale en internationale wedstrijden.

Synthetisch haar lijkt tegenwoordig steeds meer op echt haar. Zelfs de groeipatronen van echt haar worden goed nagebootst. Het is natuurlijk nog altijd niet hetzelfde als echt haar, maar het komt wel in de buurt en het is goedkoper dan een oefenhoofd met echt haar. Je kunt met synthetisch haar in principe ook hetzelfde doen als met echt haar, alleen kan synthetisch haar een minder hoge temperatuur verdragen van stylingstools en het voelt geeft niet 100% de feeling van echt haar. Het populairste oefenhoofd onder onze klanten, Oefenhoofd Jessica, heeft ook synthetisch haar. 

Je kunt ook kiezen voor een mix van synthetisch en echt haar. Deze middenweg heeft de voor- en nadelen van beide soorten een beetje: de mix kan beter tegen hoge temperaturen dan synthetisch haar, maar minder goed dan echt haar en de prijs ligt onder die van een oefenhoofd met echt haar, maar over het algemeen boven de prijs van een oefenhoofd met alleen synthetisch haar.

Om goed te kunnen werken met het oefenhoofd bieden we ook verschillende statieven aan om het oefenhoofd op te bevestigen. Zo blijft het oefenhoofd stevig staan en kun je rustig aan de gang. Sommige oefenhoofden zijn ook in één pakket met een statief verkrijgbaar tegen een extra voordelige prijs!

Met de speciale verzorgingsproducten van L’Image voor oefenhoofden kan het haar van de oefenhoofden ook optimaal verzorgd worden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben!

Oefenhoofd voor je kind

Veel kinderen zijn helemaal weg van haren kammen, vlechtjes maken en andere leuke dingen met haar doen. Op een oefenhoofd kan een kind zich helemaal uitleven en dankzij de goede kwaliteit van onze oefenhoofden zal het oefenhoofd lang meegaan. Niet alleen voor professioneel gebruik is een oefenhoofd dus ideaal!

Sommige oefenhoofden zijn wel heel echt

Sommige oefenhoofden zijn zelfs bijna niet van echt te onderscheiden! Dat laten we in dit filmpje zien. 

De favoriete oefenhoofden van onze klanten

 1. Sibel Oefenhoofd Jessica – synthetisch haar
 2. L’Image Oefenhoofd Elena – echt haar
 3. Sibel Oefenhoofd Julie – echt haar
 4. Sibel Oefenhoofd Jenny – echt haar
 5. Sibel Oefenhoofd Mixed Synthetic – mix van synthetisch en echt haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *