Bescherm je haar tegen hitte(tools)!

Bescherm je haar tegen hitte(tools)!

Een stijltang is niet echt goed voor je haar maar wel heel fijn om te kunnen gebruiken. Daarom in deze blogpost manieren om je haar beschermd te kunnen steilen!

Het gebruiken van een stijltang: eigenlijk iedereen weet dat het slecht is voor je haar. Toch kunnen we er niet vanaf blijven en wordt de stijltang nog vaak uit de kast gepakt. Dat is meer dan logisch, we willen immers een mooi kapsel. Maar als we dit doen denken we niet altijd aan het beschermen van ons haar terwijl dat juist heel belangrijk is! Bij het gebruik van een stijltang kan je haar beschadigd raken door de enorme hitte die ervan afkomt. Beschadigd haar is wel het laatste wat we willen: het ziet er niet mooi en niet gezond uit en het ís ook niet gezond. Het is wel zo dat stijltangen enorm ontwikkeld zijn vergeleken met jaren terug. Ze zijn al minder schadelijk dan vroeger, maar het is nog steeds belangrijk je haar goed te beschermen. Daarom vertellen we in deze blogpost hoe jij voortaan jouw haar kunt beschermen om het zo min mogelijk te beschadigen!

Stijl niet te vaak

Sommige mensen zijn ongeveer verslaafd aan de stijltang en gebruiken hem elke dag. Doe dit niet! Hoe moeilijk dit ook is, als je je haar een beetje gezond wil houden is het echt not done om elke dag je haar te steilen. Je haar krijgt tussen de steilbeurten door nauwelijks tijd om te herstellen waardoor het haar alleen maar meer beschadigd raakt. Probeer eens een ander kapsel dan steil haar ;)!

Stijl niet te lang

Het is belangrijk de hete stijltang niet te lang op je haar te houden. Haal de stijltang één keer geleidelijk langs elke pluk en klaar. Ga plukken niet meerdere keren steilen. Dit is niet nodig en zo beschadig je je haar onnodig. Langer of vaker je haar steilen in één steilbeurt maakt het haar niet mooier!

Gebruik een hittebeschermer

Deze tip heb je waarschijnlijk al heel vaak gehoord, maar het is ook heel belangrijk! Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: gebruik een hittebeschermer! Wij bieden veel verschillende hittebeschermers aan, maar één van de favorieten is de CHI 44 Iron Guard. Deze beschermende en verzorgende spray dringt door tot diep in het haar en beschermt het haar van binnenuit. Bovendien laat deze spray je haar mooi glanzen en zijdezacht aanvoelen. Voor een optimale bescherming kan je voor het steilen je haar wassen met de andere producten van de lijn CHI 44 Iron Guard, namelijk een conditioner en een shampoo, om het vervolgens na het steilen af te maken met de haarspray.

Geen hoge temperaturen

De meeste stijltangen kunnen een hele hoge temperatuur bereiken. Het is voor de meeste haartypes overigens helemaal niet nodig om je stijltang zo heet te zetten. Alleen bij heel dik en moeilijk haar kan het nodig zijn, anders niet. Voor krullend, heel dik of heel stug haar kan je de temperatuur van de stijltang tussen de 180°C en 230°C zetten. Blijf bij geverfd, dun of beschadigd haar echt onder de 180°C. Eigenlijk moet je de laagst mogelijke temperatuur gebruiken die goed genoeg werkt voor je haar. Begin op een lage temperatuur en zet hem iets hoger als het niet werkt. Ga zo door totdat je de juiste temperatuur hebt gevonden!

Stay hydrated

Het hydrateren van je haar is erg belangrijk, altijd en overal. Het is dan ook een gouden tip om je haar te beschermen als je je haar steilt. Gebruik haarproducten met vochtinbrengende ingrediënten, zoals arganolie en kokosolie. Zo droogt je haar niet uit en kan je nog lang genieten van je gezonde haar!

Gebruik regelmatig een haarmasker

Het hydrateren en goed verzorgen van je haar is van groot belang als je je haar blootstelt aan hitte. Hiervoor is een haarmasker ideaal! Gebruik een haarmaskertje ongeveer één keer per week, bijvoorbeeld in plaats van conditioner. Laat het voedende masker even intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Je haar krijgt zo de voeding en verzorging die het nodig heeft! Gebruik bij voorkeur een haarmasker die speciaal is ontwikkeld om beschadigd haar te herstellen, bijvoorbeeld de Moroccanoil Restorative Hair Mask of de Schwarzkopf BC Bonacure Treatment. Houd je haren gezond!

Gebruik haarolie

Niet alleen haarmaskers, ook haaroliën kunnen goed voedend en verzorgend werken. Onze haarpunten hebben al heel wat te verduren gekregen en zijn dan ook vaak dunner en kwetsbaarder dan andere delen van het haar. Bij het steilen zijn de haarpunten dan ook extra kwetsbaar, dus het is goed deze wat extra verzorging te geven. Haarolie, of haarserum, is daar perfect voor. Smeer je haarpunten in met een goede haarolie, bijvoorbeeld voor het slapen zodat het ’s nachts goed kan inwerken, en je haar krijgt meteen een flinke boost!

Knipbeurt

Ook als je geen lengte wil verliezen van je haar is het slim om ongeveer elke 8 à 10 weken langs de kapper te gaan om de puntjes af te laten knippen. Vaak zijn puntjes droog en gespleten waardoor het er minder gezond uitziet en ook minder gezond ís. Door deze er af te laten knippen is je haar meteen gezonder en is de kans op gespleten haarpunten gedaald. Zo wordt steilen makkelijker en minder schadelijk, de ‘nieuwe’ puntjes zijn immers iets minder kwetsbaar. Maar blijf ze wel goed beschermen!

Bescherm je haar dus goed tijdens het steilen om langer plezier te hebben van gezond haar. Met deze tips moet het lukken om voortaan zo weinig mogelijk schade aan te brengen aan je haar met je stijltang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *