Bescherm jouw haar tegen de zon!

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Bescherm jouw haar tegen de zon!

De zon heeft niet alleen effect op onze huid, maar ook op ons haar! In deze blogpost vertellen we wat de zon nu eigenlijk allemaal met je haar doet en hoe jij jouw haar daartegen kan beschermen!

Heerlijk die zon: het geeft je huid een mooi kleurtje (indien je jezelf goed beschermt tegen verbranding) en het zorgt voor het lekkere warme weer. Maar de zon heeft niet alleen effect op onze huid, maar ook zeker op ons haar! Veel mensen zijn niet bewust van dit feit en doen dan ook weinig om hun haar te beschermen tegen de zon ondanks dat dat van groot belang is. Daarom zetten wij voor jou de effecten van de zon op je haar op een rijtje en geven we je tips om je haar te beschermen zodat jij voortaan goed voorbereid een dagje kunt gaan zonnen zonder je haar te beschadigen! 

 

Wat doet de zon met je haar?

Je haar krijgt veel te verduren tijdens de zomerdagen en dat heeft effect op je haar, misschien wel meer dan je in eerste instantie zou denken. Het is belangrijk om te weten wat de zon doet met je haar om je haar goed te kunnen beschermen. Daarom zetten wij de effecten voor jou op een rijtje!

1. Verkleuring

Onze huid krijgt een lekker kleurtje door de zon, maar ons haar juist niet. Door de zon vervaagt je haarkleur sneller. Daarnaast krijgt je haar minder glans door de zon. Om dit tegen te gaan, kan je de Alterna Caviar Infinite Color Hold Topcoat Spray gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat je haarkleur en glans behouden blijven!

2. Uitdroging en beschadiging

Door de zon droogt je haar uit. Dit effect wordt nog eens versterkt in combinatie met factoren als zee, zand en chloor. Uitdroging van het haar kan leiden tot beschadigd haar. Het is daarom belangrijk om je haar goed te hydrateren. Dat kan perfect met de Matrix Sun Mask. Dit haarmasker is speciaal voor de zomer en hydrateert het haar waardoor de vochtbalans van het haar wordt hersteld en beschadigd haar weer gezond wordt!

3. Gespleten haarpunten

Zoals gezegd zorgt de zon voor uitdroging van je haar. Door deze uitdroging is je haar minder elastisch waardoor je haar sneller afbreekt en je haarpunten gaan splijten. Hierdoor droogt je haar nog verder uit. Het is dus echt van belang om je haar goed gehydrateerd en gevoed te houden, bijvoorbeeld met de Keratase Soleil Micro Voile Protecteur Spray. Deze spray voorkomt uitdroging en beschermt je haar waardoor je gezonde haar behouden blijft!

4. Vette hoofdhuid

Door de warmte van de zon wordt er meer talg aangemaakt waardoor je hoofdhuid en haar sneller vet worden. Maar pas op! We hebben al snel de neiging om ons haar zo snel mogelijk te wassen zodra het vettig is, maar te vaak je haar wassen zorgt voor uitdroging en beschadiging van je haar. Probeer daarom echt maximaal drie keer per week je haar te wassen!

5. Verbrande en droge hoofdhuid

Ja, ook je hoofdhuid kan verbranden! Een verbrande hoofdhuid leidt er vaak toe dat de hoofdhuid droog wordt, wat weer een negatief effect kan hebben op de haarwortels. Een simpele manier om je haar en hoofdhuid hiertegen te beschermen is het dragen van een pet of hoed.

6. Vitamine D en keratine

Gelukkig is er ook een positief effect van de zon op je haar: via de zon krijg je vitamine D binnen en dit zorgt ervoor dat je haar sneller gaat groeien. Daarnaast wordt de aanmaak van keratine gestimuleerd. Keratine zorgt ervoor dat pluizig en droog haar weer hersteld kan worden. Maar pas wel op: zon zorgt er ook juist voor dat je haar uitdroogt, en dus ook de keratine, waardoor je haar kan beschadigen en afbreken. Het is dus altijd belangrijk je haar goed te beschermen tegen de zon!

 

Hoe kan je je haar beschermen tegen de zon?

We hebben net al verschillende tips gegeven hoe jij je haar goed kan beschermen tegen de zon, maar we zetten ze hier voor jou nog even duidelijk op een rijtje:

1. Gebruik haarproducten tegen de zon

Tijdens de zomer is het heel belangrijk je haar te beschermen tegen de zon door speciale producten te gebruiken. Denk aan shampoos, spray’s, haarmaskers en oliën. Het is belangrijk dat de producten UV-filters bevatten. De UV-filters beschermen je haar tegen schadelijke UV-stralen. Zo blijft jouw haar stralen, ook na een dagje zonnen!

Benieuwd welke producten wij aanbieden om jouw haar te beschermen in de zon? Klik dan hier.

2. Gebruik haarolie

We hebben het net al even kort genoemd, maar haaroliën zijn ook goed om te gebruiken tijdens de zomermaanden om je haar een boost te geven. Het is ook bij oliën belangrijk dat er UV-filters in zitten om je haar goed te beschermen. Een goede haarolie is de Label.M Therapy Rejuvenating Oil MistDit is een verzorgende haarolie die beschermt tegen UV-straling en is verrijkt met arganolie. Arganolie bestaat onder andere uit vetzuren, anti-oxidanten en Vitamine E en dringt door deze samenstelling door tot diep in je haar. Je haar wordt hierdoor soepeler en er wordt een beschermend laagje aangebracht op je haar waardoor het beter vocht vast houdt. Daarnaast gaat je haar mooi glanzen en breekt het minder snel af. Een haarolie met arganolie is dus een perfect middeltje om je haar goed te verzorgen en beschermen!

3. Bedek je hoofd

Een simpele manier om je haar (en hoofdhuid) te beschermen tegen de zon is een hoed of pet opzetten of een sjaal om je hoofd knopen. En wees maar niet bang dat je gek aangekeken wordt, het is weer helemaal in!

4. Géén hitte tools

We weten allemaal dat hitte tools, zoals een stijl- of krultang, eigenlijk helemaal niet goed zijn voor je haar, maar toch gebruiken we ze omdat we wel die mooie krullen willen hebben. Toch is het belangrijk hitte tools zo veel mogelijk links te laten liggen, vooral in de zomer! Er zijn genoeg andere manieren om toch krullen te krijgen zónder dat je je haar beschadigt, zoals met vlechtjes in je haar slapen of papilotten gebruiken. Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk je haar gewoon op te laten drogen en niet de föhn te gebruiken. Alles om onze mooie lokken mooi en gezond te houden!

5. Géén chemische haarbehandelingen

Net als het gebruiken van hitte tools is het kleuren van je haar ook niet waar je haar blij van wordt. Hoe vervelend je het ook kan vinden, het is echt beter je haar zoveel mogelijk met rust te laten, zeker in de zomer. In de zomer krijgt je haar al genoeg te verduren. Tijd om je prachtige eigen haarkleur tevoorschijn te laten komen 😉 Als je toch echt je haar wil kleuren, zorg er dan voor dat je een goede haarverf gebruikt die je haar zo min mogelijk beschadigd. Naast het kleuren is het ook het beste voor je haar om ook andere chemische haarbehandelingen, zoals permanenten, uit te stellen tot na de zomer.

 

Hoe kan je je beschadigde haar herstellen?

Helaas lukt het niet altijd om je haar goed te beschermen tegen de zon en raakt het soms toch beschadigd. Het is dan zaak om het weer te herstellen en het liefst natuurlijk zo snel mogelijk! Om met een schone lei te beginnen is het handig om eerst je (dode) haarpunten af te knippen. Vervolgens is het belangrijk je haar intensief te voeden en te hydrateren, bijvoorbeeld met haarmaskers. Een goed haarmasker is de Livayi Haarmasker Droog en Beschadigd Haar, verrijkt met arganolie. Dit haarmasker werkt voedend, herstellend en hydraterend. Een perfect product dus om jouw haar weer te laten stralen! 

Benieuwd naar welke haarmaskers wij nog meer aanbieden? Klik dan hier!

Naast haarmaskers zijn er nog andere producten om je haar een beetje te verwennen, zoals een serum of haarolie. Een goed serum is de L’Oreal Serie Expert Absolut Repair Lipidium Serum. Dit serum verzorgt het haar diep, verzacht het haar en laat het haar glanzen!

Met een beetje verwennerij wordt jouw haar weer helemaal mooi en gezond! Maar het beste blijft natuurlijk om je haar goed te beschermen tijdens de zomerdagen om beschadiging te voorkomen en altijd met een gezonde bos haar rond te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *