De verzorging van geblondeerd haar

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

De verzorging van geblondeerd haar

Natuurlijk heel mooi zo’n blonde coupe, maar hoe kun je nou eigenlijk het beste de kleur behouden? Daarover lees je meer in dit blog!

Deze blogpost is speciaal voor iedereen met geblondeerd haar! Want heel mooi zo’n blonde coupe, maar hoe kun je dat eigenlijk op de beste manier verzorgen? Je wil namelijk wel de mooie blonde kleur behouden, het liefst zonder geeltinten, maar je wil je haar ook goed kunnen reinigen en verzorgen. In deze blogpost geven we een aantal tips om je blonde haar zo goed mogelijk te kunnen verzorgen!

Gebruik een goede shampoo en conditioner

Voor de verzorging van blond haar moet je beginnen bij het gebruik van een geschikte shampoo en conditioner. Gebruik producten die speciaal zijn ontwikkeld voor blond haar, zoals zilvershampoo. Zilvershampoo bevat paarse en blauwe pigmenten die geeltinten in je haar neutraliseren en zo een koelblonde kleur creëren. Tegelijkertijd reinigen deze shampoos natuurlijk het haar. Het is overigens niet nodig om bij elke wasbeurt een zilvershampoo te gebruiken, je kunt een wasbeurt met zilvershampoo goed afwisselen met wat wasbeurten met een andere shampoo. De favoriete zilvershampoos van onze klanten zijn Fanola No Yellow Shampoo en Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo. Als je meer wil weten over zilvershampoo, lees dan deze blogpost! Veel shampoos hebben ook een bijpassende conditioner waarbij we ook aanraden deze samen te gebruiken. Door een shampoo en conditioner voor blond haar te gebruiken leg je al een goede basis voor de verzorging van je blonde haar. Er zijn ook een aantal complete productlijnen ontwikkeld speciaal voor blond haar, zoals Schwarzkopf Blond Me, Redken Color Extend Blond en Indola Blond Addict. De verschillende producten binnen deze lijnen zijn natuurlijk ideaal om in combinatie met elkaar te gebruiken.

Gebruik een haarmasker

Voor de basis is een goede shampoo en conditioner dus belangrijk, maar om uitdroging van je blonde haren te voorkomen is het verstandig om af en toe als toevoeging een haarmasker te gebruiken. Zeker geblondeerd haar heeft veel kans op uitdroging. Een goed haarmasker kan veel betekenen voor je haar: minder droog, minder pluizig, gladder en voller haar. Er zijn natuurlijk ook weer haarmaskers die speciaal ontwikkeld zijn voor blond haar, zoals Schwarzkopf Blond Me Mask en Fanola No Yellow Mask. Met deze speciale haarmaskers blijft je blonde haar nog langer mooi blond en goed verzorgd.

Gebruik droogshampoo

Was je haar niet te vaak, want door te vaak je haar te wassen kan het haar uitdrogen. Hoewel dit natuurlijk niet alleen voor blondines geldt maar voor iedereen, lopen mensen met geblondeerd haar wel een nog groter risico op uitdroging. Mensen met geblondeerd haar lopen bovendien het risico dat hun haarkleur snel vervaagt door vaak het haar te wassen. Een manier om minder vaak je haar te wassen is het gebruiken van droogshampoo, want met droogshampoo kun je een wasbeurt uitstellen. Door droogshampoo te gebruiken tussen twee wasbeurten in ziet je haar er weer fris uit zonder je haar uit te drogen en zonder je blonde kleur te vervagen. Wel is het belangrijk maar één keer droogshampoo te gebruiken tussen twee wasbeurten in om eventuele vervelende ‘bijwerkingen’ te voorkomen. Meer weten over droogshampoo? Lees deze blogpost!

Vermijd sulfaten 

Sulfaten zijn hele krachtige reinigers die te vinden zijn in veel haar- en huidproducten. Sulfaten reinigen overigens niet alleen grondig, ze drogen het haar ook uit en ze kunnen leiden tot irritatie. Daarnaast kunnen ze je geblondeerde haarkleur vervagen. Producten zonder sulfaten reinigen het haar dus op een mildere manier dan producten mét sulfaten, ze hebben minder kans dat ze het haar beschadigen en ze vervagen je haarkleur minder snel.

Bescherming tegen hitte

Veel mensen gebruiken regelmatig een krul- of stijltang, maar deze kunnen erg schadelijk zijn voor je haar. Ze kunnen je haar uitdrogen en haarbreuk en kleurvervaging veroorzaken. Probeer hittetools daarom zo min mogelijk te gebruiken en breng altijd een hittebeschermer aan voor het krullen of stijlen. Net als deze hittetools kan ook UV-straling je haarkleur vervagen. UV-stralen beschadigen en verbleken je haar namelijk waardoor er ongewenste warme tinten in je haar kunnen ontstaan. Pas dus op bij het zonnen en gebruik bij voorkeur producten die speciaal ontwikkeld zijn voor tijdens en na het zonnen!

Wees dus zuinig op je blonde lokken want je haar is kwetsbaar! We hopen dat blondines wat aan deze tips hebben en met een nog gezondere blonde coupe door het leven kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *