Geef je haar meer volume!

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Geef je haar meer volume!

Veel mensen zien graag veel volume in hun haar. Gelukkig zijn er veel manieren om dat effect te creëren, ook als je fijn haar hebt! In deze blogpost geven we een aantal tips hoe jij meer volume in je haar kunt creëren!

Haar met veel volume: iets waar veel mensen van dromen. Voor velen is haar met volume niet vanzelfsprekend en wordt er op allerlei manieren geprobeerd toch zoveel mogelijk volume in het haar te krijgen. En als we dan eindelijk volume gecreëerd hebben, is het soms in no time weer zo plat als toen je begon. In deze blogpost geven we jou tips om makkelijk meer volume te creëren, ook met dun haar, om de hele dag plezier te hebben van een volle bos haar!

Doe je scheiding naar de andere kant

Als je je scheiding normaal aan één kant hebt, doe dan eens gek en verplaats je scheiding naar de andere kant voor meer volume. Doordat je haar gewend is om een bepaalde kant op te zitten, gaan de haarwortels omhoog staan als je je haar ineens de andere kant op doet. Je haar ziet er meteen voller uit en jij hebt een nieuwe look!

Touperen

Touperen is niet het beste voor je haar, dus doe het niet te vaak, maar voor af en toe kan het je haar wel een mooie volumeboost geven! Touperen doe je door tegen de richting in te kammen of borstelen, te beginnen bij de haaraanzet. Om je haar zo min mogelijk te beschadigen bij het touperen is het verstandig een speciale toupeerborstel te gebruiken, maar vooral moet je het niet te vaak doen!

Maak golvend/krullend haar

Golvend of krullend haar ziet er altijd voller uit dan steil haar en het ziet er ook nog eens leuk uit! Krullend of golvend haar is op verschillende manieren te bereiken, bijvoorbeeld met haarproducten die je haar laten krullen of met een krultang. Er zijn naast een krultang overigens ook nog veel andere tools om gekruld haar te krijgen die minder schadelijk zijn voor je haar, zoals papillotten of krulspelden. Er zijn ook nog genoeg andere simpele producten te vinden waarmee je krullen kan maken, zoals met wc-papier of met sokken, zoek het maar eens op op internet of YouTube!

Laat je haar aan de lucht drogen

Het beste voor je haar is om het gewoon aan de lucht op te laten drogen. Door hitte tools als een föhn te gebruiken kan je haar beschadigen en uitdrogen. Je haar is dan dus minder gezond en minder gezond haar ziet er minder mooi en vol uit. Hoe gezonder je haar, hoe mooier en voller het is! Als je toch een föhn of andere hitte tool wil gebruiken, gebruik dan ook een goede hittebeschermer!

Föhn je haar ondersteboven

Als je je haar toch föhnt, föhn het dan ondersteboven! Hierdoor droogt je haar ook aan de onderkant en, het belangrijkste, hierdoor krijg je meer volume! Je haarwortels krijgen door het ondersteboven föhnen een lift en gaan rechtop staan wat resulteert in meer volume.

Ga eens voor een knipbeurt

Door eens in de zoveel weken de kapper te bezoeken kan je haar een flinke volumeboost krijgen, vooral als je luchtige laagjes in je haar laat knippen. Na een kappersbezoek is je haar vaak weer een stuk gezonder doordat de dode puntjes er af zijn waardoor het er automatisch al beter en voller uitziet. Door laagjes te laten knippen lijkt je haar nog voller!

Een andere manier om meer volume te krijgen bij de kapper is (als je lang haar hebt) je haar wat korter te laten knippen (en hiermee bedoelen we niet meteen een kort pittig kapsel ;)). Hoe langer je haar is, hoe zwaarder het is en hoe sluiker het wordt. Door een stuk van je haar af te laten knippen kan je haar dus ook al een flinke volumeboost krijgen!

Neem high- en lowlights

Met high- en lowlights kan je meer dimensie in je haar creëren waardoor het voller lijkt. Eigenlijk krijg je van high- en lowlights dus niet écht veel meer volume, maar zo lijkt het wel. Vraag eens aan je kapper wat de mogelijkheden zijn en wat bij jouw haar past!

Was je haar niet te vaak

Probeer maximaal twee à drie keer per week je haar te wassen, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Te vaak je haar wassen is slecht voor je haar én is niet bevorderlijk voor je volume!

Gebruik niet te veel producten

Natuurlijk moet je je haar goed verzorgen en af en toe een beetje verwennen, want de juiste producten kunnen jou een fantastisch kapsel bezorgen. Toch is het belangrijk niet té veel producten te gebruiken omdat je haar dan zwaarder wordt en meer naar beneden zakt waardoor je dus minder volume in je haar hebt!

Gebruik niet te veel conditioner

Een veelgemaakte fout is het te veel gebruiken van conditioner, want conditioner wordt vaak gebruikt voor het hele haar. Conditioner is echter alleen voor de puntjes! Gebruik conditioner dus ook alleen voor de puntjes en gebruik niet te veel, want te veel conditioner maakt je haar zwaar en futloos en dus minder volumineus. 

Een andere tip om je haar minder zwaar te maken door conditioner: gebruik bij een wasbeurt éérst conditioner en dáárna shampoo. Gebruik de conditioner om je puntjes te verzorgen en het makkelijker doorkambaar te maken. Gebruik de shampoo vervolgens om je haar te wassen en de resten van de conditioner goed weg te spoelen. Je puntjes worden op deze manier goed verzorgd en de restjes worden weggespoeld. Het resultaat is minder zwaar en dus voller haar!

Droogshampoo op de wortels van je haar sprayen

Droogshampoo is een perfect middeltje om je haar meer textuur, grip en volume te geven en het tegelijkertijd te ontvetten. Droogshampoo moet je overigens ook niet te vaak gebruiken omdat dat niet goed voor je haar is. Lees hier alles over droogshampoo!

Babypoeder

In plaats van droogshampoo kun je ook babypoeder gebruiken! Strooi wat babypoeder op je haarwortels, masseer het even goed in en het volume is daar! Babypoeder is gemaakt van talkpoeder en dat is niet alleen goed voor veel volume, het zorgt er ook voor dat je haar ontvet wordt en textuur krijgt!

Zeezout

Heb jij meer volume in je haar tijdens de zomer? Dat kan komen doordat je haar in aanraking komt met zeewater. Zout uit zeewater maakt je haar wat stroever en zorgt voor meer volume. Nu is het voor de meeste mensen niet mogelijk om regelmatig een duik te nemen in de zee, maar gelukkig is daar iets op gevonden: sea salt sprays! Een mooie beach-look en volume in je haar zonder naar de zee te moeten: perfect!

Gebruik producten voor meer volume

Er zijn natuurlijk ook enorm veel haarproducten te verkrijgen die je haar meer volume geven. Alle soorten stylingsproducten hebben wel varianten die extra volume creëren (haarcrème, clayhaargel, haarlak, haarmousse, haar paste, wax), maar er zijn ook volumeshampoos en -conditioners. En dan heb je natuurlijk ook nog droogshampoo en volumepoeder waarmee je volume kunt creëren. De opties zijn eindeloos!

Zoals je ziet zijn er dus genoeg manieren om meer volume in je haar te krijgen. Weg met dat sluike en futloze haar, hallo volume!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *