Geen onduidelijkheid meer over verschillende soorten styling producten!

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Geen onduidelijkheid meer over verschillende soorten styling producten!

Clay, haarcrème, haargel, haarlak, haarmousse, haar paste, pommade, volume poeder, hair tonic en hair wax: allemaal verschillende haarstyling producten, maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al deze producten? Lees het in deze blogpost!

Clay, haarcrème, haargel, haarlak, haarmousse, haar paste, pommade, volume poeder, hair tonic en hair wax. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Ze worden dan ook vaak door elkaar gehaald, wat niet gek is. Al deze producten zijn om je haar te stylen, maar wat is eigenlijk het verschil tussen al deze producten? We gaan ze in deze blogpost allemaal kort langs om te vertellen wat het is en hopelijk zo een beetje meer duidelijkheid te brengen over al deze verschillende producten!

Clay

Clay is gemaakt op basis van aardmineralen. Deze aardmineralen zijn zo bewerkt dat ze textuur en een mat effect geven aan het haar. Clay heeft over het algemeen een sterke hold en is geschikt voor kort tot halflang haar. Clay is wat stroever en droger dan wax waardoor het extra volume geeft en clay is daarom uitermate geschikt voor mensen met dun haar. Voor dik haar kan het ook gebruikt worden, maar het kan dan moeilijker zijn de klei in het haar te bewerken. Maar daar kom je maar op één manier achter: uitproberen!

De hoofdeigenschappen van clay zijn dus een zeer sterke hold met een matte finish.

De top 5 favoriete clays van onze klanten:

1. Osmo Clay Wax

2. Osmo Matte Clay Extreme

3. XP100 Moulding Clay

4. Indola Innova Texture Clay

5. Doop the outsider

Haargel

Haargel wordt gemaakt op basis van water of een combinatie van water en alcohol. Het is dan ook een vrij nat haarstyling product. Een ander belangrijk stofje in gel is filmvormende polymeren. Deze polymeren houden de gel zacht voordat het blootgesteld is aan de lucht, maar zodra de gel in je haar zit, wordt je haar hard omdat het water in het product verdampt. Haargel is makkelijk aan te brengen, maar niet alle haargels gaan even lang mee als ze in het haar zitten. De sterkte van gel verschilt per product. Als haargel nat wordt als het in je haar zit, kan het wel plakkerig worden en als je vaak met je handen door je haar gaat, kan de gel gaan breken en er vies uit gaan zien.

Gel is in veel verschillende soorten, maten, kleuren en op veel plekken te verkrijgen, maar ze zijn niet allemaal even goed. Een goede haargel laat geen witte schilfertjes/vlokken achter in het haar en laat zich makkelijk verwijderen. De sterkte van de gel hangt af van de hoeveelheid polymeren die in de gel zitten. Hoe meer polymeren, hoe langer en steviger je haar in model blijft zitten.

De hoofdeigenschappen van gel: op basis van water, droogt snel op, makkelijk in gebruik.

De top 5 favoriete gels van onze klanten: 

1. Indola Innova Finish Haargel Spray

2. Goldwell Stylesign Ultra Volume Lagoom Jam

3. Goldwell Stylesign Curly Twist Curl Splash

4. Wella EIMI Sculpt Forse Haargel

5. Schwarzkopf Osis Rock Hard Haargel

Hair Wax

Hair wax is een product op basis van (bijen)was. Hierdoor wordt het haar soepel en droogt het niet uit. Wax is makkelijk in gebruik, heeft een redelijk sterke hold en een flexibele finish doordat het niet verhardt in je haar. Je kunt je haarstijl de hele dag door dus aanpassen 😉 Sommige waxen laten je haar glanzen, andere waxen hebben een matte finish. Wax is natter dan clay en geeft je haar structuur en definitie. Wax is in principe voor elk haartype en voor kort tot halflang haar geschikt.

De hoofdeigenschappen van hair wax zijn dat het een redelijk sterke hold en een flexibele finish heeft.

De top 5 favoriete waxen van onze klanten: 

1. Fudge Hair Shaper

2. Osmo Clay Wax

3. Red One Aqua Red Wax

4. Red One Aqua Blue Wax

5. Doop The Freaker

Pommade

Pommade is gemaakt op basis van olie of water. Pommade laat je haar glanzen en met pommade is het mogelijk wat langer haar in model te brengen. Pommade op oliebasis is vettig en om het helemaal uit je haar te laten verdwijnen is het meestal nodig om je haar meerdere malen met vetoplossende shampoo te wassen. Het is overigens niet erg als er wat olie achterblijft in je haar, want de oliën kunnen verzorgend werken voor je haar en je zal als er nog wat vet in je haar zit de volgende keer minder pommade nodig hebben. Pommade op waterbasis heeft over het algemeen een lagere hold dan pommade op oliebasis, maar is een stuk makkelijker uit te wassen. Pommades op waterbasis drogen wel in, in tegenstelling tot pommades op oliebasis, waardoor restylen van het haar moeilijker wordt. 

Pommade is een vrij nat product en wordt vaak gebruikt voor klassieke looks. De sterkte verschilt per product, maar bijna alle pommades geven je haar veel glans. 

De top 5 favoriete pommades van onze klanten: 

1. Osmo Pommade Hold

2. American Crew Heavy Hold Pommade

3. American Crew Pommade

4. Schwarzopf Osis Damped

5. Nozem Medium Hold Pomade

Haar Paste

Haar paste heeft veel kenmerken van andere soorten haarstyling producten, maar lijkt het meest op wax. Haar paste is wat natter en heeft over het algemeen een lagere hold dan wax en is ideaal voor mensen met dik en massief haar. Haar paste is de hele dag te restylen doordat het een vrij lage hold heeft en niet indroogt. De hold verschilt overigens wel per product en een hoge hold is niet uitgesloten bij haar paste, maar komt wel minder vaak voor dan bij andere haarstyling producten. De glansfactor van haar paste loopt sterk uiteen. 

Haar paste wordt dus niet hard en is geschikt voor kort tot halflang en dik tot stug haar. Het blijft over het algemeen minder stevig zitten en geeft minder glans dan wax.

De top 4 favoriete haar paste producten van onze klanten:

1. Goldwell Stylesign Creative Texture Roughman
2. Fudge Fat Hed
3. American Crew Defining Haar Paste
4. Doop the freaker

5. Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum

Volume poeder

Volume poeder maakt het haar stug en zorgt voor volume vanaf de haaraanzet. Volume poeder maakt het haar ook stugger, geeft het haar body en het haar kan makkelijker in model worden gebracht. Het haar wordt ook verzorgd en gezonder gemaakt door volume poeder. Volume poeder breng je aan op droog haar en is ook te gebruiken als pre-stylingproduct. Je kan je favoriete styling product gebruiken nadat je volume hebt gecreëerd met volume poeder! Het is wel belangrijk niet te veel volume poeder te gebruiken, anders worden je haren te stug en kan je veel klitten krijgen.

Volume poeder is dus om volume en body te geven aan het haar en werkt vaak ook nog eens verzorgend.

De top 5 favoriete Volume Poeder producten van onze klanten zijn:

1. Schwarzkopf Osis Dust It
2. Indola Innova Texture Volumising Powder
3. D:FI Volume Poeder
4. Fudge Big Hair Elevate Styling Powder
5. American Crew Boost Powder

Haarspray

Met haarspray breng je een dun filmlaagje aan op je haar waardoor je haar in het gewenste model gehouden wordt. Er zijn enorm veel verschillende soorten haarsprays: verstevigende, glanzende, hittebestendige, met UV-filter, voor krullend, gekleurd, fijn, pluizig of beschadigd haar, noem maar op. Ook de hold verschilt sterk per product. Haarlak wordt snel opgenomen in het haar en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Haarsprays kunnen gebruikt worden als styling product op zich, maar ook als pre-styling product of als ‘after-styling product’, dus nadat je je haar al gestyled hebt om het in model te houden. 

Haarsprays zijn dus enorm divers, maar bieden stevigheid en bescherming voor het haar.

De top 5 favoriete haarsprays van onze klanten:

1. Schwarzkopf Silhouette Haarlak Super Hold

2. Schwarzkopf Osis Session Extreme Hold Haarspray

3. Tigi Bed Head Hard Head Haarlak

4. Indola Innova Finish Gel Spray

5. Goldwell Goldenspray

Haarcrème

Haarcrèmes zijn vrij nat van substantie en worden gebruikt om structuur aan te brengen in je haar en je haar onder controle te houden. Haarcrèmes zijn heel divers in holdfactor: deze kan zowel heel laag als heel hoog zijn. De finish van haarcrème kan ook verschillen van mat tot veel glans. Haarcrème is ideaal om een nonchalante, natuurlijke haarlook te creëren en je haar flexibel te houden.

Haarcrèmes zijn er dus om structuur aan te brengen en je haar onder controle te houden voor een nonchalante, messy look.

De top 5 favoriete haarcrèmes van onze klanten:

1. American Crew Forming Haarcreme

2. D:FI Extreme Hold Styling Haarcreme

3. Tigi Bed Head After Party Smoothing Haarcreme

4. Label.M Curl Cream 150ml

5. Moroccanoil Intense Curl Haarcreme

Hair Tonic

Hair tonic bevat meestal oliën waardoor het haar gaat glanzen en het haar op zijn plaats gehouden wordt waardoor het makkelijker te stylen is. Hair tonic onderscheidt zich van andere haarstyling producten doordat het bijna altijd vloeibaar is. Vaak zit er ook een lekker geurtje aan. Hair tonic hydrateert en verzorgt het haar daarnaast waardoor gespleten haarpunten, gebroken haar en roos verminderd worden. Nadat de hair tonic is aangebracht, kan het haar gestyled worden waarbij de tonic het haar op zijn plaats houdt en het een glanzende finish geeft. Ook baarden, snorren en bakkebaarden kunnen gestyled worden met hair tonic!

Hair tonic is dus om je haar te stylen en te laten glanzen en daarnaast verzorgt het je haar.

Top 5 favoriete hair tonic producten van onze klanten:

1. Kadus Vital Booster Stimulating Sensation Leave-In Tonic

2. Medavita Lozione Hair tonic pH 3.5

3. Indola Innova Pure, Refresh Tonic

4. Tigi Bed Head Control Freak Serum

5. Label.M Men Thickening Tonic

Haarmousse

Haarmousse geeft je haar lift en textuur als je het op de juiste manier aanbrengt. Je kan je haar een enorme volumeboost geven met haarmousse en het geeft je haar stevigheid. Haarmousse kan op verschillende manieren gebruikt worden om verschillende resultaten te krijgen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten haarmousse die verschillende effecten hebben. 

Top 4 favoriete haarmousse producten van onze klanten:

1. Indola Profession Color Style Mousse

2. L’Oreal Tecni Art Hollywood Waves Spiral Queen

3. Goldwell Stylesign Ultra Volume Top Whip

4. Tigi Bed Head Curlesque Strong Mousse

5. Schwarzkopf Igora Expert Mousse

Conclusie

Er zijn zoals je ziet enorm veel verschillende haarstyling producten (en er zijn er zelfs nog meer!). We hopen dat je na het lezen van dit blog in ieder geval iets meer inziet wat alle verschillende producten nu eigenlijk zijn en doen, al is het wel belangrijk om te vermelden dat ook bij haarstyling producten de werking van elk product per persoon verschillend is. Probeer een product te vinden die echt bij jouw haartype past, dan is er heel veel mogelijk met je haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *