Haarbeschermen in de zon

  • Geplaatst op
  • 0

Haarbeschermen in de zon

Zonnebescherming voor je haar!

De zomer komt er weer aan dat betekent heerlijk in de zon zitten, een frisse duik nemen in het zwembad of heerlijk liggen bakken op het strand.

We smeren ons lichaam dan goed in om het te beschermen tegen de zon, maar vaak worden de haren vergeten.

De zon, het zout en het chloor zorgen ervoor dat je haar verkleurd en uitdroogt, De UV-stralen van de zon zorgen ervoor dat je haar verlicht wordt, chloor en zout zorgen ervoor dat het vocht uit je haar gaat en het talg op je hoofdhuid wordt verwijderd.  Door uitdroging van het haar kan het haar beschadigen, breken en splijten en gaan pluizen. Dus de zomer kan de gezondheid van je haar flink verpesten! daarom is een goeie zonnebescherming voor je haar erg belangrijk


Hier zijn 3 tips om je haar te beschermen deze zomer:

1. Zorg ervoor dat je haar niet teveel wordt blootgesteld aan de zon
Draag in de zomer een sjaal over je hoofd of een hoedje als een zonnebescherming zodat de zon niet direct op je haar komt en je haar dus minder wordt blootgesteld aan de zon.

Wil je geen petjes, sjaaltjes of hoedjes op? Doe dan je haar in een vlecht, een staart of een knotje als zonnebescherming zo wordt het oppervlak dat bloot wordt gesteld aan de zon kleiner.
Je haar is in de zomer veel droger en kan sneller breken dus raden wij aan om een elasstiekje zonder metalen stukje te gebruiken, zodat je haar niet afbreekt.
Gebruik bijvoorbeeld een invisibobble, deze haar elastiekjes zijn in verschillende kleuren te koop en veel beter voor het haar!

 

2. Stel je haar niet teveel bloot aan zee- en zwembadwater.
Een andere zonnebescherming voor je haar is om tijdens het zwemmen je haar in een knotje te doen en ervoor zorgen dat dit boven het wateroppervlak blijft om je haar te beschermen . Je kan altijd onder een douche je gezicht even afkoelen.
Mocht je toch nog willen zwemmen en denk je niet na over zonnebescherming spoel dan eerst je haar met douche water en breng een laag conditioner aan in je haar, zo is geef je je haar een zonnebescherming en kunnen de zouten en mineralen minder goed in je haar trekken.

Spoel daarna vervolgens goed je haar uit onder een douche zodat de zouten en mineralen van het zeewater uit je haar worden gespoeld.

Gebruik als zonnebescherming bijvoorbeeld, een kleurbeschermende conditioner of een conditioner voor beschadigd haar.
Bijvoorbeeld,
Biosilk Conditioner   

L’Oreal Conditioner


3. Bescherm je haar met een uv-filter.
Vergeet allereerst niet je scheiding in te smeren met zonnebrand als deze wordt blootgesteld aan de zon deze heeft namelijk ook zonnebescherming. Veel mensen vergeten dit maar, dit is heel belangrijk. Je kan daar akelig verbranden!

Gebruik vervolgens producten die het haar beschermen tegen UV-stralen, bijvoorbeeld conditioners, shampoos, haarmasker en leave-in sprays.

Deze speciale producten bevatten vaak UV-filters en beschermen je haar dus tegen schadelijke UV stralingen. Ook bevatten ze ingrediënten die het haar herstellen, laten glanzen, voeden en hydrateren. Ook bevatten ze vaak siliconen die zout, chloor en mineralen afstoten.

Haarverzorging in de zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *