Haarserum: laat je haar stralen!

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Haarserum: laat je haar stralen!

Haarserum is de afgelopen jaren enorm populair geworden, maar wat is het eigenlijk, wat doet het en wat zijn goede haarserums? Lees het allemaal in deze blogpost!

Zachte, glanzende haren en geen pluizig en droog haar: dat willen we allemaal wel. Dit is op meerdere manieren te bereiken, maar een simpele en effectieve manier is het gebruiken van haarserum. Haarserum is inmiddels eigenlijk niet meer weg te denken uit de haarcosmetica en heeft bij veel mensen al een plekje veroverd in de badkamerkast. Maar wat is haarserum eigenlijk, wat doet het precies en wat zijn goede haarserums?  In deze blogpost vertellen we je er alles over!

Wat is haarserum?

Haarserum werkt verzorgend en beschermend voor je haar. Het legt een soort beschermlaagje aan om je haren waardoor je haren beschermd worden tegen invloeden van buitenaf, zoals hitte van hitte tools of de zon. Een heel belangrijk ingrediënt in haarserum is siliconen. Siliconen zorgen ervoor dat het beschermlaagje aangelegd wordt om elk haartje. Dit beschermlaagje maakt je haar zacht, glad en glanzend. Bovendien maken siliconen je haar minder statisch, beter doorkambaar en ze laten je haar gezonder ogen. (Lees hier alles over siliconen.) Siliconen zouden ook gespleten haarpunten tegengaan, al is het helemaal voorkomen van gespleten haarpunten vrijwel onmogelijk. Een haarserum geeft je haar dus glans, veerkracht en bescherming en het maakt je haar minder statisch, minder droog en minder klittend waardoor het weer handelbaar is. Ideaal dus!

Wat is het verschil tussen haarserum en haarolie?

Haarolie en haarserum worden vaak door elkaar gehaald. Dat is niet zo gek, want het ziet er ongeveer hetzelfde uit en het is allebei vettig. Toch is er één groot verschil tussen de twee vloeistoffen: haarolie trekt in het haar en werkt van binnenuit terwijl haarserum niet intrekt maar een beschermlaagje aanbrengt óm het haar. Haarserum werkt meer beschermend, haarolie meer voedend. Toch is het uiteindelijke resultaat van beide producten niet heel verschillend: ze gaan beiden statisch en droog haar tegen en geven het haar glans en veerkracht. Uiteindelijk is het verschil dus niet heel groot. De producten werken alleen op een andere manier en de één zal meer voeden en de ander meer beschermen.

Hoe gebruik je een haarserum?

Het is heel belangrijk dat je niet te veel haarserum gebruikt! Voor schouderlang haar wordt 1 à 2 druppels geadviseerd, voor langer haar 3 à 4 druppels. Klinkt misschien overdreven weinig, maar haarserum is geconcentreerd dus een klein beetje is genoeg. Gebruik haarserum daarnaast alleen in de lengten van het haar en in de punten! Haarserum is immers vettig, dus als je dit aanbrengt op je hoofdhuid/aanzet, ziet je haar er al snel vies en vettig uit. Bovendien hebben je haarpunten de bescherming van haarserum veel harder nodig. Er zijn overigens wel serums die juist bedoeld zijn voor op de hoofdhuid. Dan kan het natuurlijk wel, maar sla de hoofdhuid anders over! Het is slim om het serum meteen na het wassen van je haar aan te brengen, als het haar dus nog nat (handdoekdroog) is. 

Je kunt haarserum gebruiken in combinatie met haarolie zodat je haar optimaal gevoed én beschermd wordt. Het is dan wel belangrijk niet te veel van beiden te gebruiken omdat het allebei vettig is.

Als je heel fijn haar hebt, kun je beter geen haarserum gebruiken. Doordat je haar vettig wordt, kan het er nog dunner uit komen te zien.

Wat zijn goede haarserums?

Wij van Hair And Beauty Online bieden veel verschillende haarserums aan. Het zijn er veel te veel om allemaal langs te gaan, daarom bespreken we vijf van onze favorieten!

1. Framesi Morphosis Repair Serum

Dit haarserum van Framesi is een herstellend serum. Het geeft je haar flexibiliteit, kracht en glans en herstelt de structuur van het haar tot diep in de wortel. Het serum hydrateert bovendien het haar en geeft je haar volume. Dit haarserum is ideaal om te gebruiken om de haren te verzorgen en herstellen na bijvoorbeeld een chemische behandeling. Dit serum kan aangebracht worden van de wortels tot en met in de punten!

2. L’Oreal Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa Serum

Het Gold Quinoa Serum van L’Oreal heeft een superlichte textuur wat helpt tegen gespleten haarpunten. Het serum geeft het haar een diepe verzorging en het laat je haar er gezond uitzien. Bovendien maakt dit serum je haar zacht, glanzend en minder pluizig!

3. Goldwell Dualsenses Rich Repair Restoring Serum Spray

De Goldwell Dualsenses Rich Repair Restoring Serum Spray is een serum in de vorm van een spray. De spray maakt droog en beschadigd haar beter handelbaar en biedt daarnaast bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het serum herstelt je haar en maakt het makkelijker doorkambaar. Je haar krijgt bovendien een stralende glans!

 

4. Lee Stafford Hair Growth Scalp Serum

Dit geconcentreerde serum van Lee Stafford is niet voor je punten, maar juist voor je hoofdhuid! Het hydrateert je hoofdhuid, onder andere dankzij de proteïnen die erin zitten, het maakt je haar sterker en het geeft je haar extra volume vanaf de haaraanzet. Het Hair Growth Scalp Serum stimuleert de haargroei dankzij het Pro-Growth Complex. Door dit Pro-Growth Complex wordt het haar van binnenuit hersteld en versterkt. Dit serum is ideaal voor als je je haar langer wilt laten groeien!

5. KIS Argan Oil Power Serum

Het KIS Argan Oil Power Serum is verrijkt met arganolie voor gezond en glanzend haar. Arganolie wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd vanwege zijn unieke, verzorgende werking. Dit serum maakt het haar zacht, glanzend en zichtbaar gezonder. Daarnaast wordt je haar beschermd tegen hitte. 

De meest favoriet? Dat is zeker te weten de Biosilk Silk Therapy! Heerlijk zijdezacht schitterend haar. 

Haarserum kan dus een goede toevoeging zijn aan je haarroutine. Het verzorgt en beschermt je haar en maakt je haar zacht, glad, glanzend, minder statisch en beter doorkambaar. Je haar krijgt dus een flinke boost door het gebruik van een serum. Niet zo gek dus dat het een populair product is geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *