Haarverzorging na de zomer

Haarverzorging na de zomer

De zomer is inmiddels echt voorbij, maar wist je dat je haar helemaal niet zo geniet van de zomer? Je haar wordt blootgesteld aan allerlei schadelijke factoren. Daarom in deze blogpost hoe je het haar weer kunt verzorgen na de zomer!

De zomer is inmiddels echt voorbij, de herfst heeft nu zijn intrede gedaan. Niet meer volop zon, zee, strand en niet meer lekker bij bruinen. Maar wist je dat je haar helemaal niet zo geniet van de zomer? Je haar wordt onder andere blootgesteld aan felle zon, zout zeewater, chloor en zand wat het haar kan uitdrogen. Daarom in deze blogpost hoe je het haar weer goed kunt verzorgen zo na de zomer!

Wat doet de zomer met je haar?

Zoals al benoemd wordt je haar blootgesteld aan een hoop schadelijke factoren in de zomer. Hierdoor kan het haar uitdrogen, met alle gevolgen van dien. Droog haar is namelijk gevoeliger, dus het zal sneller afbreken en gespleten haarpunten ontstaan sneller. Gespleten haarpunten kunnen helaas enkel opgelost worden met een bezoekje aan de kapper, maar met de juiste verzorging kun je gespleten haarpunten wel zoveel mogelijk voorkomen in de toekomst. Een juiste verzorging bestaat vooral uit producten die passen bij jouw haartype, maar goede hydratatie en voeding van het haar is voor elk haartype belangrijk. En zeker na de zomer!

Hydrateer je haar

Het belangrijkste voor droog haar is om het extra hydratatie te geven door de juiste producten te gebruiken. Vooral conditioners en maskers kunnen hier goed in faciliteren. Door het haar goed te hydrateren zal het haar herstellen en sterker worden om het tegen verdere beschadiging te beschermen. Het resultaat is gezonder haar, wat ook betekent dat het haar zachter en glanzender wordt!

We bieden veel verschillende conditioners en haarmaskers aan die het haar deze extra hydratatie geven. Eén daarvan is de Biosilk Hydrating Therapy Conditioner. Deze conditioner is verrijkt met zijde en quinoa om het haar optimale hydratatie te bieden. De conditioner geeft het haar extra kracht en daarmee ook een glanzende finish. 

Een goed hydraterend masker is de Wella Invigo Nutri Enrich Deep Nourishing Mask. Dit masker is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar en heeft een hydraterende, voedende en herstellende werking. Daarnaast krijgt het haar de vitaliteit, kracht en zachtheid terug. Dit alles is mogelijk doordat het masker is verrijkt met actieve en voedende ingrediënten als oliezuren, panthenol, vitamine E en gojibessen. Een heerlijk masker dus!

Gebruik een kleurmasker

Alles waaraan je haar wordt blootgesteld in de zomer droogt het haar niet alleen uit, het kan ook je haarkleur vervagen. Dit hoeft niet te betekenen dat je meteen een nieuwe kleurbehandeling moet ondergaan, kleurmaskers kunnen namelijk de ideale oplossing zijn. Kleurmaskers zijn verrijkt met kleurpigmenten die de haarkleur een boost geven. Breng het masker aan, laat een aantal minuten inwerken, spoel uit en je haarkleur is weer als nieuw!

Een goede kleurconditioner is de Goldwell Dualsenses Color Revive. De verzorgende conditioner geeft het haar een levendige kleur en een stralende glans voor een goede opfrisbeurt. De conditioner is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren om de conditioner af te kunnen stemmen op jouw haarkleur. Hoe langer je de conditioner laat inwerken, hoe intenser de kleur!

Een iets luxere optie is de Color Depositing Mask van Moroccanoil. Dit masker is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren om jouw haarkleur een boost te geven. Tegelijkertijd verzorgt en hydrateert het masker het haar intens, ideaal voor gebruik na de zomer dus!

Gebruik hittebescherming

Om het haar niet verder uit te drogen is het belangrijk altijd een goede hittebeschermer te gebruiken als je je haar gaat stijlen met een hittetool, zoals een föhn, krul- of stijltang. Een hittebeschermer zorgt ervoor dat de hitte het haar niet uitdroogt en de natuurlijke glans van het haar behouden blijft. 

Een klassieker in de hittebeschermers is de CHI 44 Iron Guard. Deze hittebeschermer is rijk aan vitaminen en proteïnen om het haar optimaal te verzorgen en te beschermen tegen de hitte. Zo blijft het haar levendig en veerkrachtig. Daarnaast geeft het product zachtheid en een stralende glans aan het haar!

De Imperity Supreme Style Thermoprotector beschermt het haar niet alleen tegen hitte, maar maakt het haar ook prachtig glad. Het product is verrijkt met Nyamplung Oil om optimale bescherming te kunnen bieden.

Hopelijk heb je genoten van deze zomer, ondanks de haarproblemen die het op kan leveren ;). Nu kun je de zomer hopelijk nog beter afsluiten met gezond haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *