How to Curly Girl

  • Geplaatst op
  • Door Aisha
  • 0

How to Curly Girl

Wil jij je krullen een boost geven? Gebruik de CG Methode. Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar hoe werkt het? Dat leggen wij je hier uit.

Je hebt vast al wel eens van de curly girl methode gehoord. Deze methode zorgt ervoor dat jij je krullen een extra boost kan geven. De CG Methode is ontwikkeld door Lorraine Massey. Mocht je je helemaal willen verdiepen in de CG Methode dan kan je haar boek bestellen. Wij leggen in deze blog kort uit hoe het werkt.

 

Wat is de basis?

De bedoeling is dat je ingrediënten vermijd die schadelijk zijn voor je haar zoals: parabenen, siliconen, alcohol, SLS/SELS en ALS. De belangrijkste twee ingrediënten die je moet vermijden zijn Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) en Ammonium Lauryl Sulfate (ALS). Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je shampoo schuimt en dat je haar goed gereinigd wordt. Maar deze ingrediënten verwijderen naast de viezigheid helaas ook de essentiële oliën. Hierdoor wordt je haar droog, pluizig en futloos. 

Zo werkt het

Als je net begint met de CG Methode is het belangrijk dat je eerst een ’final wash’ doet. Dit houdt in dat je het haar nog één keer moet wassen met een sulfaten shampoo. Dit doe je om je haar helemaal schoon te maken zodat je kan gaan beginnen met de CG methode.

Nu kan je echt gaan beginnen. Je wast je haar met een CG shampoo en spoelt dit vervolgens uit. Als tweede stap breng je de conditioner aan. Het is het beste om dit in je haar te ‘scrunchen’, dit bevorderd de krullen. Spoel de conditioner nog niet uit! Als de conditioner in je haar zit is het ideale moment om je haar te ontwarren zonder dat je haar beschadigd. Naast conditioner kan je natuurlijk ook een CG haarmasker gebruiken.

Tip: Spoel je haar uit met koud water, dit zorgt voor meer glans

Als je het haar hebt uitgespoeld kan je styling producten gaan gebruiken. Krullen hebben veel hydratatie nodig dus is het verstandig om een leave-in conditioner te gebruiken. Breng vervolgens gel of mousse aan voor meer definitie in je haar. Nu kan je het haar gaan drogen. Doe dit niet met een gewone handdoek maar gebruik hier een t-shirt voor. De ruwe stof van de handdoek kan ervoor zorgen dat je krullen gaan pluizen.

Het eindresultaat

Het duurt even voordat je echt goed resultaat ziet bij de CG Methode, het haar moet wennen aan deze manier van verzorging. Geef het daarom wat tijd, het duurt ongeveer twee tot zes weken voor dat je haar gewend is aan deze methode. Probeer verschillende producten uit en onderzoek wat werkt voor jouw haar. In het begin is het even zoeken naar wat werkt en wat niet. Maar het eindresultaat is het meer dan waard!

Onze aanraders

Imperity impervita anti-frizz shampoo

Imperity impervita anti-frizz conditioner

Imperity impervita anti-frizz milky spray leave-in

Lee Stafford for the love of Curls lijn

Chi infra gel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *