How to: thuis het haar van je man knippen

  • Geplaatst op
  • Door Marrit
  • 1

How to: thuis het haar van je man knippen

Alsof het thuis zitten alleen nog niet erg genoeg is, zijn alle kapsalons in deze tijd ook nog eens gesloten. Omdat je niet wilt rondlopen met een gigantische bos haar zul je misschien genoodzaakt zijn om het heft in eigen handen te nemen. Kijk je partner, moeder of vriend lief aan of hij of zij het voor je wil proberen. Maar voordat je je hier aan gaat wagen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zo is de kans dat je met een geslaagd kapsel uit de kappersstoel in de woonkamer komt immers een stuk groter.

Tip #1: kies de juiste kappersschaar

Wanneer je gefrustreerd begint te raken door de lange lokken bovenop je hoofd lijkt het erg verleidelijk om de schaar uit de keukenla te pakken en deze erin te zetten. Doe dit echter niet! Het is belangrijk dat de schaar die je gebruikt het gewenste effect geeft én dat deze scherp genoeg is. Daarom: kies de juiste kappersschaar! De kappersschaar gebruik je om het haar bovenop het hoofd van de man mee te knippen.

Je kunt kiezen uit een knipschaar om de punten mee te knippen, een coupeschaar om de haren mee uit te dunnen of op te knippen, of een effileerschaar om de haren mee uit te dunnen.

Tip #2: kies de juiste tondeuse

Met een tondeuse met opzetkam kun je zelf kiezen hoeveel haar je van de zijkanten van het hoofd wilt verwijderen. De tondeuse gebruik je dan ook alleen om de zijkanten van het hoofd mee te knippen. Door van beneden naar boven verschillende opzetstukken te gebruiken kun je ervoor zorgen dat het haar steeds wat voller wordt en de verschillende stukken goed in elkaar overlopen.

Tip #3: wees niet te optimistisch

Je bent natuurlijk geen professionele kapper, ook al zouden we dat zelf wel willen. Daarom is het belangrijk dat je niet te optimistisch te werk gaat. Knip steeds kleine stukjes, of scheer korte stukjes haar weg met de tondeuse. Wanneer je te weinig hebt geknipt kun je altijd nog een extra stukje van het haar knippen, maar andersom werkt dit helaas niet.  

Tip #4: verdeel het haar in stukken

Voordat je begint met de knipbeurt maak je het haar nat. Verdeel het haar vervolgens met een kammetje in stukken en begin onderaan het haar, bij de oren. Hier wordt het haar het kortst. Met de tondeuse werk je op deze manier steeds verder naar boven. Zorg ervoor dat je verschillende opzetstukken gebruikt. Hiermee kun je ervoor zorgen dat het haar steeds voller wordt en de verschillende stukken haar mooi in elkaar overlopen.

Tip #5: knip het haar bovenop het hoofd met een schaar

Zodra je bovenop het hoofd bent aangekomen moet het haar geknipt worden met de schaar. Maak het haar nat met een spuit en kam het haar vervolgens. Houdt het haar tussen je wijsvinger en middelvinger en bepaal op deze manier zelf de lengte.

Tip #6: practice makes perfect!

Je zult merken dat, naarmate je het vaker hebt gedaan, het steeds eenvoudiger wordt om thuis het haar van je man te knippen. En daarom: practice makes perfect! Verwacht niet van jezelf dat het de eerste keer direct op dezelfde manier als bij de kapper zal worden (al hopen we dat natuurlijk wel). Maar door de juiste professionele kappersproducten aan te schaffen, zul je al een eind komen!

Klik hier voor het hele artikel