Kijkje achter de schermen

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Kijkje achter de schermen

Vandaag een iets ander soort blog dan wat je misschien van ons gewend bent, maar zeker wel heel interessant! Vandaag geven we een kijkje achter de schermen: wat gebeurt er allemaal als jij een pakketje bij ons bestelt? We gaan stapsgewijs het hele proces door: van het plaatsen van een bestelling tot de bezorging van het pakketje.

1. Vandaag bestelt Emma speciaal voor de kerstdagen 2x de Ted Sparks giftbox uit de kerstcollectie: een pakket voor haarzelf en eentje om cadeau te doen aan een vriendin voor de kerstdagen. Daarnaast bestelt ze een shampoo omdat die van haar bijna op is. Deze bestelling plaatst ze gemakkelijk via onze website en dit doet ze vóór 20:00 uur.

2. Op de computer in het magazijn komt de bestelling van Emma binnen en deze bestelling wordt geprint.

3. De geprinte order wordt meegegeven aan de orderpicker. De orderpicker is degene die de producten van de bestellingen uit het vak pakt en de bestellingen dus bij elkaar zoekt. De orderpicker gaat ook voor Emma op zoek in het magazijn naar haar bestelde producten. Gelukkig zijn beide producten op voorraad, dus de bestelling kan compleet gemaakt worden. De producten worden uit het vak gehaald en bij elkaar in een bak gedaan. Deze bak wordt meegenomen naar de inboektafel.

4. Bij de inboektafel worden alle producten van alle bestellingen gescand. Door de producten te scannen wordt gecontroleerd of de producten overeenkomen met wat er besteld is om verkeerde verzendingen te voorkomen. Daarnaast worden op deze manier de producten die de deur uitgaan afgeboekt van de voorraad zodat wij altijd weten hoeveel voorraad we nog hebben en om te voorkomen dat we zonder voorraad komen te zitten. Gelukkig is de bestelling van Emma helemaal compleet en kloppend. Nadat gecontroleerd is of de bestelling compleet en juist is, wordt de adressticker geprint en samen met de bestelling in een bak op de rolband gezet.

5. De rolband waar de bestelling van Emma en alle andere bestellingen op worden gezet, staat langs de inpaktafels. De inpakkers pakken de bakken met bestellingen van de rolband en zorgen ervoor dat alle bestellingen helemaal goed en veilig worden ingepakt, zo ook die van Emma. Eerst wordt de doos klaargemaakt: de doos wordt in elkaar gevouwen en de onderkant wordt dicht getaped. Vervolgens worden de producten van Emma in de doos gedaan en wordt de lege ruimte in de doos opgevuld met luchtzakjes zodat de producten stevig in de doos zitten en zo beschermd worden tegen schade. De doos wordt dicht getaped en de adressticker wordt op de doos geplakt.

6. Zodra de bestelling is ingepakt, wordt de bestelling van Emma samen met alle andere bestellingen op een PostNL kar gezet. Als een kar vol is, wordt deze met plastic folie gesealed zodat alle bestellingen netjes op de kar blijven staan bij het vervoeren. Aan het eind van de dag worden alle karren met alle bestellingen van die dag, te zien op onderstaande foto, opgehaald door PostNL om de volgende dag bij alle klanten bezorgd te worden. Aangezien ook Emma voor 20.00 besteld heeft, zal zij als alles goed gaat de volgende dag al kunnen genieten van haar nieuwe producten! Aangezien het enorm druk is bij PostNL op dit moment door zowel corona als de feestdagen, kan volgende dag bezorging niet volledig gegarandeerd worden, maar de bestelling zal wel altijd dezelfde avond nog bij ons de deur uit zijn als je voor 20.00 bestelt!

Tussen de bestelling en de bezorging van de bestelling gebeurt er dus een hoop achter de schermen. Dit is alleen nog het proces van hoe een bestelling verwerkt wordt, maar natuurlijk gebeurt er nog veel meer. Zo moeten producten ingekocht worden, welke ook in de vakken gevuld moeten worden, klanten moeten benaderd worden en klanten moeten ons kunnen benaderen via de klantenservice. Zo zijn er nog veel meer taken te noemen die uitgevoerd moeten worden om ervoor te kunnen zorgen dat jij gemakkelijk je pakketje kunt bestellen en dat dit pakketje zo goed en snel mogelijk jouw kant op komt. Hopelijk vonden jullie het interessant om een inkijkje te krijgen in dit proces!

Daar gaat de eerste lading pakketten op weg naar jullie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *