Lanza

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Lanza

Lanza: een haarverzorgingsmerk dat inmiddels al ruim 30 jaar meedoet in te top van professionele haarproducten. We vertellen je alles over het merk en wat het merk zo bijzonder maakt!

Lanza: een haarverzorgingsmerk dat inmiddels al ruim 30 jaar meedoet in te top van professionele haarproducten. Lanza heeft een van de meest moderne en geavanceerde technologieën in haarverzorging. Lanza heeft veel verschillende lijnen en gebruikt de meest geavanceerde ingrediëntentechnologie: van uit het wild geoogste botanische extracten tot krachtige actieve werkstoffen: alles om het haar zo goed mogelijk te repareren en te beschermen! In deze blogpost vertellen we je alles over het merk en waarom Lanza zo bijzonder is!

Geschiedenis van Lanza

Het haarcosmetica bedrijf werd opgericht in 1985. Het doel van Lanza was rekening houden met de verschillende behoeftes van het haar, wat nog steeds een belangrijk doel is. Meerdere productlijnen zijn het gevolg, allemaal gericht op een specifiek haartype of -probleem. Lanza blijft zijn producten ontwikkelen door de steeds vernieuwende technologieën om ons haar zo gezond mogelijk te houden. Een belangrijke technologie van Lanza op dit moment is het Keratin Healing System. Met deze techniek worden de haren versterkt en versoepeld en krijgt het haar een mooie glans. Deze technologie is de basis geworden voor alle Lanza producten en is onder andere bijzonder door de helende krachtige actieve stoffen, de kracht van keratine-aminozuren, drievoudige UV-bescherming en dat het sulfaat- en natriumchloridevrij is. Ook behoort tot het Keratin Healing System de Nano Science 102. Dit is een technologie om ingrediënten zo klein te maken dat ze in nanometers moeten worden gemeten. Het resultaat hiervan is dat het haar heel zacht wordt en veel body krijgt, ook heel fijn haar.

Lanza is sinds de oprichting in 1985 nooit gestopt met zich ontwikkelen en vernieuwen wat resulteert in hoogwaardige producten voor iedereen!

Het doel van Lanza

Lanza heeft inmiddels een sterke reputatie opgebouwd voor het maken van unieke producten van hoogwaardige kwaliteit met goede prestaties. Voor elk haartype biedt Lanza producten aan waarmee de meest ambitieuze haardoelen bereikt kunnen worden. Producten van Lanza zijn ontworpen om aan alle individuele haarbehoeften te voldoen. 

Lanza ziet in dat er steeds meer invloeden van buitenaf zijn die de haren beschadigen en belasten. Maar niet alleen invloeden van buitenaf, ook wij zelf maken het ons haar moeilijker door chemische behandelingen te ondergaan en gebruik te maken van styling tools. Voor Lanza is het daarom belangrijk om producten te ontwikkelen die het haar beschermen en versterken. Lanza probeert ook niet alleen de gevolgen van alle invloeden aan te pakken, maar ook juist de oorzaken.

De belangrijkste doelen van Lanza zijn dus om het haar zo goed mogelijk te herstellen en te beschermen en om aan alle individuele haarbehoeften te voldoen!

Lanza en het milieu

De ingrediënten van de producten van Lanza worden zorgvuldig geselecteerd en worden geoogst uit duurzame bossen en oerwouden van over de hele wereld. Duurzaamheid en dierenwelzijn zijn belangrijke aspecten voor het merk Lanza. Het gezond houden van haar is niet hun enige doel, ook het mooi en gezond houden van de aarde hoort daarbij. Daarom maken ze gebruik van duurzame producten en testen ze niet op dieren. Een verantwoordelijk merk dus!

Unieke ingrediënten van Lanza

In veel productlijnen gebruikt Lanza (een mix van) unieke ingrediënten om een bijzondere werking te verwezenlijken. Ingrediënten uit de natuur kunnen namelijk bijzonder voedende en helende krachten hebben. Een aantal van deze unieke ingrediëntenmixen wordt hieronder uitgelicht.

De producten uit de lijn Keratin Healing Oil bevatten een mix van vier unieke, wild vervaardigde plantaardige oliën: het Phyto IV Complex (Abyssinian Flower Oil, Acai Fruit Oil, Coffee Seed Oil, Babassu Kernel Oil). Deze mix maakt het haar gezond en geeft het haar glans. Het is gemaakt om de perfecte balans van essentiële vetzuren in het haar te herstellen en te behouden. Deze unieke mix van oliën hydrateert het haar en voedt droog haar zonder vettigheid. 

Phyto IV Complex

De productenlijn Healing ColorCare is ontworpen om gekleurd haar zo lang mogelijk levendig en mooi te houden en kleurvervaging tegen te gaan. Dit tegengaan van kleurvervaging hebben ze mogelijk gemaakt door anti-vervagende bestanddelen die bloemen bevatten om hun kleur te behouden te gebruiken in hun producten: het Flower Shield Comlex (Echinacea, Cornflower, Green Orchid, Yellow Rose, Calendula, Hibiscus, Gardenia). Deze 7 specifieke bloemen bevatten de krachtige phytocompounds waardoor de kleur van de bloem niet vervaagt. Onderzoekers hebben deze phytocompounds ook gebruikt in haarproducten om de haarkleur te beschermen. 

Flower Shield Complex

Het Keratin Cactus Complex zit verwerkt in de producten van de lijn Healing Style. Hierin zit Cactus Flower Extract wat heel goed je haar beschermt tegen hitte en extreme temperaturen. Ook bevatten de producten Next Generation Keratin voor een gezonde haarstijl.

Keratin Cactus Complex

Tenslotte bevat de productlijn Healing Moisture het Moisture Retain Complex (Tahitian Tamanu Nut, Hawaiian Kukui Nut, Hawaiian Noni Fruit). Het Moisture Retain Complex bevat Polynesische botanicals die rijk zijn aan vetzuren, bevochtigingsmiddelen en verzachtende middelen. Deze ingrediënten zorgen voor hydratatie van het haar om droog haar tegen te gaan. Je haar wordt glad, zijdezacht en handelbaar dankzij deze producten!

Moisture Retain Complex

Producten van Lanza

Alle producten van Lanza hebben hun eigen voordelen, maar er zijn ook een paar voordelen die alle producten van Lanza hebben. Zo zijn alle producten voorzien van een UV-filter om het haar te beschermen tegen de schade die UV-stralen kunnen veroorzaken voor het haar, zoals droogte en kleurvervaging. Daarnaast beschermen alle producten van Lanza tegen kleurvervaging door het haar gezond te houden en beschadigde vezels te herstellen. Door vezels te herstellen kunnen kleurpigmenten niet ontsnappen vanuit de haarvezel en wordt de kleur langer behouden. Ook bieden alle producten van Lanza bescherming tegen hitte. Helende ingrediënten sluiten het haar zo af dat er een soort schild tegen hitte ontstaat en er geen grote schade veroorzaakt wordt door hitte. De producten van Lanza zorgen er ook voor dat de luchtvochtigheid niet het haar binnendringt ter voorkoming van kroezend haar.

Lanza biedt veel verschillende producten aan, onder andere: conditioners, shampoos, haarmaskers, treatments, gels en haarsprays. Alle producten zijn opgedeeld in de volgende collecties:

De belangrijkste werking van de producten binnen de productlijnen staan achter de bovengenoemde collecties, maar elk product binnen deze categorieën heeft ook weer zijn eigen voordelen en werking. Wat elk product precies doet kun je vinden op onze site! 

Lanza, een merk met oog voor alle haartypes en -behoeftes én oog voor het welzijn van de aarde. Een merk dat het proberen waard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *