Review: BaByliss Pro Miracurl Limited Edition Rose gold

  • Geplaatst op
  • 0

Review: BaByliss Pro Miracurl Limited Edition Rose gold

Hierbij mijn review van de BaByliss Pro Miracurl Limited Edition Rose Gold

BaByliss Pro Miracurl Limited Edition Rose gold

Ken jij de Babyliss Pro Miracurl al? Ik was erg benieuwd naar dit krul apparaat omdat hij er heel anders uitziet dan andere krultangen. Nu heeft Babyliss de Pro Miracurl ook uitgebracht in een Limited Edition in de kleur Rose gold en natuurlijk wilde ik deze testen en mijn ervaring met jullie delen. Hoe makkelijk zou het zijn als alles automatisch gaat!

 

Miracurl

De Miracurl is een bijzondere krultang in tegenstelling tot andere krultangen, hij maakt namelijk de krul zelf. Het is heel simpel want je hoeft eigenlijk bijna niks te doen. Je stopt een pluk van je haar in de krultang en daar hoort dan een krul uit te komen. Dit klinkt natuurlijk super handig en makkelijk dus daarom wilde ik deze krultang uitproberen en kijken of het ook echt zo gemakkelijk is als je denkt.

Hoe werkt het?

De krultang is binnen een paar seconde opgewarmd, daarna kun je kiezen uit verschillende temperaturen 190 °C, 210 °C en 230 °C. Ook kun je zelf de tijd bepalen van hoe lang jij je krul in het apparaat wil hebben, je kan kiezen uit 8/10/12 seconden. Als laatste kun je de draairichting van de krul bepalen rechts/links/afgewisseld. Nu gaat het krullen echt beginnen!

Zorg dat je haar goed door geborsteld is en pak dan een normale/kleine pluk. Let hier wel goed op want als je te dikke plukken pakt kan het voorkomen dat je haar er af en toe in vast blijft zitten en dit wil je natuurlijk voorkomen. Als je een goeie pluk gepakt hebt leg je die in de onderkant van de krultang. Daarna rolt de pluk zich vanzelf in de Miracurl, een warmte-element zorgt ervoor dat de krul in de onderkant van de krultang komt. De krultang houdt zelf een timer bij en wanneer je een piepend geluid hoort kun je de pluk haar uit het apparaat halen en is er een krul ontstaan. Door de snelle manier van krullen wordt de tijd bespaard en is de warmtebelasting van het haar minimaal. Want te veel hitte voor het haar is niet goed

 

Wat vond ik van het resultaat?

Ik was in het begin heel erg benieuwd naar deze krultang. Het resultaat van de krullen vond ik erg mooi alleen vond ik de krullen wel heel erg strak. Daarom heb ik de krullen wat door geborsteld en was toen wel erg blij met het resultaat omdat het er na het uitborstelen wat natuurlijker uit zag. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon wat je mooi vindt. Als laatst heb ik haarlak gebruikt om ervoor te zorgen dat de krullen langer blijven zitten. Dit was uiteindelijk ook zo want de krullen bleven de gehele dag heel mooi zitten! Dus daar was ik wel erg tevreden over.

 

Is het echt zo makkelijk als je denkt?

In het begin vond ik het even oefenen om een mooie krul te maken maar als je het eenmaal doorhebt is het echt heel makkelijk! Wel moet je letten op de grootte van de pluk die je pakt, want als je een te grote plukt pakt vind ik het resultaat een stuk minder mooi dan wanneer je een kleine plukt pakt. En natuurlijk kan je haar wanneer je een te grote pluk pakt in de Miracurl vast gaan zitten. Zorg daarom ook dat je van tevoren je haar goed door geborsteld hebt zodat klitten ook niet vast kunnen gaan zitten in de krultang. Doordat je met kleine plukken te werk moet gaan ben je wel iets langer bezig met je haar krullen dan normaal. Maar hoe meer je oefent hoe sneller het uiteindelijk gaat.

 

Wat vind ik van het apparaat?

Ik vind het een hele bijzondere maar toch fijne krultang en had hiervoor nog nooit zoiets uitgeprobeerd. Elke krultang maakt natuurlijk weer andere krullen en dat is ook weer zo bij deze krultang. De Miracurl maakt voornamelijk wat kleinere, strakke krullen. Deze kan je natuurlijk op het einde altijd wat uitborstelen als je liever wat lossere en natuurlijke krullen wilt. Je hebt wel de tijd nodig om deze krullen te maken en is eigenlijk niet geschikt als je even snel krullen wilt maken. Het is best een zware krultang maar aan de andere kant ben je wel sneller klaar dan met een normale krultang. Wel vond ik het in het begin even oefenen omdat je een beetje uit moet zoeken welke manier voor jou het beste werkt. Uiteindelijk na even oefenen, werkt het makkelijk en snel. Als een pluk haar in de krultang vast bleef zitten was het dus een teken dat ik een te grote pluk had gebruikt. Helaas kun je de Miracurl niet variëren in krullen, want als je een te grote pluk pakt blijft je haar erin vast zitten dus kun je eigenlijk alleen krullen maken van kleine plukken haar.

Zelf ben ik wel erg tevreden over dit apparaat en raad ik het zeker aan omdat het heel gemakkelijk in z’n werk gaat. Je hoeft er zelf eigenlijk weinig moeite voor te doen en krijgt er een heel mooi resultaat mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *