Steil, glad en glanzend haar in 8 stappen!

Steil, glad en glanzend haar in 8 stappen!

In deze blogpost vertellen we hoe je steil, glad en glanzend haar kan krijgen door te laten zien welke stappen je kunt volgen en welke haarproducten ervoor nodig zijn!

Veel mensen houden ervan om hun haar te steilen en het prachtig glad en glanzend te maken, bijvoorbeeld voor een feestje. In deze blogpost vertellen we hoe je dit kan bereiken door te laten zien welke stappen je kunt volgen en welke haarproducten ervoor nodig zijn. 

Haarproducten voor steil, glad en glanzend haar

Voor het ultieme steile, gladde én glanzende kapsel heb je verschillende producten nodig die we hieronder op een rijtje hebben gezet. Als je deze producten hebt verzameld kun je direct aan de gang!

1. Stijltang

Ten eerste heb je natuurlijk een stijltang nodig. Er zijn overigens heel veel soorten stijltangen, dus het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Gelukkig kan deze blogpost kan je helpen bij het kiezen van de juiste stijltang. Hierin worden namelijk verschillende soorten stijltangen uitgelegd en er wordt verteld waar je op kunt letten bij het kopen van een stijltang. Daarnaast kun je in deze blogpost alles lezen over onze favoriete stijltangen welke wellicht ook iets voor jou zijn!

2. Föhn

Een andere hittetool die je nodig hebt is een föhn. Het is namelijk van groot belang dat je haar goed droog is voordat je daadwerkelijk met de stijltang aan de gang gaat om beschadiging zo veel mogelijk te voorkomen. Een föhn is overigens niet noodzakelijk, je kunt het haar namelijk ook gewoon laten opdrogen.

3. Borstel

Ook een borstel is natuurlijk nodig bij het steilen van je haar, zowel om het haar te ontklitten als om de haarserum door het haar te verdelen. Onthoudt wel dat haar kwetsbaar is, zeker als het nat is, en dat je daarom altijd voorzichtig moet borstelen. Doe je dat niet dan zou haarbreuk en beschadiging het gevolg kunnen zijn.

4. Grove kam

Soms wordt het haar na het borstelen vrij pluizig. Door het na het borstelen door te kammen met een grove kam kan dit weer wat verminderd worden.

5. naaldkam

Gebruik naast een grove kam ook een naaldkam (of naaldkam). Hiermee kun je een strakke scheiding maken en het haar op het eind goed glad kammen.

6. Haarklemmen

Ook haarklemmen kunnen goed van pas komen. Vooral als je wat dikker haar hebt, kan het soms handig zijn een deel/laag van het haar vast te zetten. Als je geen dik haar hebt kun je ze natuurlijk ook prima gebruiken.

7. Hittebeschermer / haarserum

Bij het steilen van het haar is het altijd heel belangrijk een goede hittebeschermer te gebruiken. De meeste haarserums zijn ook geschikt als hittebeschermer, soms zijn ze zelfs nog beter. Een haarserum creëert namelijk vaak meer glans dan een ‘normale’ hittebeschermer.

8. Haarspray

Haarspray is ideaal als final touch. Een goede haarspray kan het haar namelijk een prachtige glans geven en het haar nog net iets gladder maken. 

Stappen voor steil, glad en glanzend haar

Nu duidelijk is welke producten nodig zijn, kunnen we overgaan op de stappen die nodig zijn om dat steile, gladde en glanzende haar te krijgen.

Stap 1: Was het haar

Was je haar door shampoo licht in te masseren, het haar vervolgens glad te strijken en het haar zo uit te spoelen. Gebruik na het wassen een haarmasker, bijvoorbeeld de Uniq One Superior Hair Mask of de Imperity Gourmet Jad Haarmasker, om het haar nog wat extra voeding en verzorging te geven voor het steilen. Begin eventueel al voorzichtig met het borstelen van het haar tijdens het uitspoelen van het haarmasker. 

Stap 2: Maak het haar handdoekdroog

Maak het haar na het wassen handdoekdroog. Dit houdt in dat je het haar voorzichtig zo droog mogelijk knijpt/dept met een handdoek. Probeer het haar niet in te wikkelen in een handdoek! Nat haar is namelijk enorm kwetsbaar waardoor pluis, beschadiging en/of haarbreuk op de loer liggen. 

Stap 3: Maak een scheiding

Gebruik de naaldkam om een scheiding te maken. Door het gebruik van de naaldkam wordt het haar al gladder en rechter.

Stap 4: Breng een hittebeschermer aan

De volgende stap is om de hittebeschermer / het haarserum aan te brengen om beschadiging te voorkomen. Verdeel het product goed door het haar. Begin hierbij in de lengten en werk langzaam naar boven toe. Door van beneden naar boven te werken voorkom je dat er teveel hittebeschermer/serum op je hoofdhuid blijft zitten wat je haar anders vettig kan maken.

Stap 5: Borstel & kam het haar

Borstel het haar vervolgens voorzichtig door met de borstel om het haar te ontklitten en de hittebeschermer/serum goed door het haar te verdelen. Kam het haar daarna nog kort door met de grove kam.

Stap 6: Droog het haar

Zorg er nu voor dat het haar goed droog wordt. Dit kan door het haar gewoon te laten opdrogen aan de lucht of door gebruik te maken van de föhn. Werk, als je gebruik maakt van een föhn, van boven naar beneden waarbij je het haar langzaam borstelt en tegelijkertijd föhnt. Je kunt ook gebruik maken van een föhnborstel om de föhn en borstel in één te hebben!

Stap 7: Steil het haar

Eindelijk is het tijd om gebruik te maken van de stijltang 🙂 Zorg ervoor dat de stijltang ingesteld staat op een temperatuur die bij je haar past: niet te laag, maar ook zeker niet te hoog. Verdeel het haar eventueel in verschillende laagjes en zet het vast met een haarklem. Steil vervolgens plukje voor plukje al je haar. Zorg ervoor dat je met de stijltang telkens dicht bij de hoofdhuid begint om lelijke knikken te voorkomen, maar pas uiteraard ook op met de hete platen!

Stap 8: Gebruik haarserum & haarspray

Na het steilen ben je bijna klaar, alleen de finishing touch nog. Breng eventueel nog een klein beetje haarserum aan, vooral in de lengten, om het haar mooi glanzend te maken. Breng als laatste de haarspray gelijkmatig aan over het haar en kam het voor de laatste keer door met een (naald)kam om het zo glad mogelijk te krijgen. 

We hopen dat je hier iets aan hebt en dat je na het volgen van deze stappen prachtig steil haar hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *