Tips tegen gespleten haarpunten

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Tips tegen gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten: een veelvoorkomend en heel vervelend verschijnsel! In deze blogpost vertellen we jou wat mogelijke oorzaken zijn van gespleten haarpunten en geven we je tips om gespleten haarpunten voortaan zoveel mogelijk te voorkomen!

Gespleten haarpunten komen heel vaak voor, maar ze zijn enorm vervelend! Door gespleten haarpunten ziet je haar er minder mooi uit én groeit het minder snel. Helemaal niet fijn als je je haar lekker wilt laten groeien dus! Daarom zetten wij een aantal tips op een rijtje om nog meer schade door gespleten haarpunten te voorkomen (en ze voortaan zoveel mogelijk helemaal te voorkomen)!

Hoe kan het dat je haarpunten splijten?

Als je haarpunten gespleten zijn, is je haar beschadigd, dat is duidelijk. Er zijn verschillende factoren die voor deze beschadiging kunnen zorgen. Een veelvoorkomende oorzaak is het gebruik van hitte tools als een krultang, stijltang of föhn. Hoe warmer deze hitte tools zijn, hoe schadelijker het is voor je haar. Het is daarom van groot belang je haar altijd te beschermen met een hittebeschermer. Daarnaast is het te vaak borstelen van je haar een oorzaak van gespleten haarpunten. Ten slotte is het ook het best om je haar aan de lucht te laten drogen en niet je haar droog te wrijven. Je haar droog wrijven is vragen om problemen!

Als je haarpunten eenmaal gespleten zijn, kan dit helaas niet door een of ander wondermiddeltje weer hersteld worden. De puntjes zullen toch echt verwijderd moeten worden om ze kwijt te raken. Toch is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn met je haar, dus ook als je al gespleten haarpunten hebt. Dat is om de gespleten haarpunten niet te verergeren. Bij gespleten haarpunten is het zaak verdere schade te minimaliseren!

Tips

1. Knip regelmatig je haar

Zodra haarpunten gespleten zijn, splijten ze vaak alleen maar verder. Om te voorkomen dat je haar verder splijt is het verstandig regelmatig je haar te knippen. Het beste is om ongeveer elke 10 weken naar de kapper te gaan om de puntjes af te laten knippen. Zo blijft je haar het allermooist!

2. Houd je haar natuurlijk

Het beste voor je haar is om zo weinig mogelijk chemische behandelingen als verven of permanenten te ondergaan. Ook hitte tools moet je proberen zoveel mogelijk te vermijden. Chemische behandelingen en hitte tools kunnen je haar uitdrogen en beschadigen. Ga lekker shinen met je natuurlijke haar 😉

3. Gebruik een borstel met natuurlijke haren

Plastic borstels kunnen erg schadelijk zijn voor je haar en je haarpunten kunnen ervan splijten. Het is daarom goed om te investeren in een borstel met natuurlijke haren. Je haar zal gezonder en glanzender worden! Wel is het altijd belangrijk je haar niet te veel te borstelen! Daarnaast is het verstandig een anti-klit spray te gebruiken als je veel klitten hebt. Door het gebruik van een anti-klit spray hoef je minder stevig door je haar te borstelen en raakt je haar ook minder beschadigd. 

4. Haarelastiekjes

Gebruik vooral geen elastiekjes met een stukje metaal of rubberen haarelastiekjes! Deze elastiekjes trekken aan je haar en breken het af. Klik hier voor stiekjes die wel haarvriendelijk zijn!

5. Was je haar niet te vaak

Te vaak je haar wassen zorgt ervoor dat je haar uitdroogt. Bij te vaak je haar wassen worden sommige vetten verwijderd die juist hartstikke nodig zijn om je haar niet uit te drogen. Door deze uitdroging kunnen je puntjes afbreken en gaan splijten. Was je haar alleen wanneer het echt nodig is dus!

6. Verwen je haar

Het is altijd goed om je haar even te verwennen met bijvoorbeeld een haarmaskertje of een olie. Hierdoor krijgt je haar een boost en wordt je haar beschermd tegen ergere beschadiging!

Je kan bijvoorbeeld het L’Oreal Serie Expert Absolut Repair Lipidium Serum gebruiken. Dit serum verzorgt het haar diep en helpt tegen gespleten haarpunten. Daarnaast verzacht het je haar en creëert het glans!

BIOSILK Sik Filler is een leave-in spray die ook zeer geschikt is om gespleten haarpunten tegen te gaan. Het laat je haar glanzen en er weer gezond uitzien!

Vind hier andere producten die gespleten haarpunten tegengaan!

7. Gebruik altijd conditioner

Conditioner beschermt en herstelt je haar en is daarom belangrijk om te gebruiken, al helemaal wanneer je vaak hitte tools gebruikt of je je haar verft. Conditioner zorgt ervoor dat je haarpunten niet verder splijten en er een beschermlaagje wordt aangebracht. Tip: breng conditioner alleen aan op de onderkant van je haar, anders wordt het snel vettig!

Vind hier alle conditioners voor beschadigd haar!

8. Wikkel je haar nooit in een zware handdoek

Door je haar in een zware handdoek te wikkelen na het douchen, wordt de kans groot dat het gaat afbreken. Vaak wikkelen we de handdoek ook veel te strak om ons haar. Als je je haar in een handdoek wilt wikkelen, doe het dan met een lichte, zachte handdoek en wikkel hem losjes om. Altijd voorzichtig doen! 

Nat haar is sowieso kwetsbaarder dan droog haar. Als je haar te vaak nat wordt, wordt het zelfs zwakker. Nog een reden om niet te vaak je haar te wassen! Het is ook verstandiger om niet met nat haar te gaan slapen. Als je dat wel doet, loop je een grotere kans op beschadigd haar. 

Het einde van gespleten haarpunten?

Het is helaas niet erg waarschijnlijk dat je nooit meer gespleten haarpunten zal hebben, wat je ook doet. Toch kan je er hopelijk wel voor zorgen dat je gespleten haarpunten zoveel mogelijk voorkomt met behulp van deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *