Zilvershampoo

  • Geplaatst op
  • Door Annabel
  • 0

Zilvershampoo

Zilvershampoo heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Een aantal jaar geleden was het nog niet zo bekend, maar nu is het niet meer weg te denken uit de haarcosmetica. We willen immers allemaal de perfecte look zonder ongewenste tinten in het haar. Zilvershampoo is dan ook voor veel mensen een uitkomst, maar wat is het precies, hoe moet je het gebruiken en welke zilvershampoos zijn een echte aanrader? Lees het allemaal in deze blogpost!

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo is een shampoo met blauwe of paarse pigmenten. Het wordt voornamelijk gebruikt voor blond of grijs haar om het een koele tint te geven of om ongewenste geel- en oranje tinten te neutraliseren. Je blonde lokken krijgen een mooie koele, zilverachtige kleur!

Over het algemeen worden paarse pigmenten vaak gebruikt om gele tinten te verwijderen en blauwe pigmenten om oranje tinten te verwijderen. Paarse pigmenten worden echter ook regelmatig gebruikt tegen oranje tinten.

Hoe gebruik je zilvershampoo?

De zilvershampoo heeft natuurlijk de beste werking als het op de juiste manier gebruikt wordt. Maar hoe gebruik je een zilvershampoo op de goede manier? Voor het beste resultaat is het altijd belangrijk achterop de verpakking te kijken van de zilvershampoo die je zelf hebt voor de gebruiksaanwijzing. Niet elke zilvershampoo werkt namelijk precies hetzelfde en de inwerktijd kan verschillen. Over het algemeen geldt het volgende:

  1. Maak je haar nat en masseer de shampoo in over je haar, zoals je ook met normale shampoo doet.
  2. Laat de shampoo inwerken. De inwerktijd verschilt per zilvershampoo en per haartype: op natuurlijk wit/grijs/blond haar hoeft het over het algemeen minder lang in te werken dan op geverfd wit/grijs/blond haar.
  3. Spoel de shampoo goed uit.
  4. Gebruik vervolgens een verzorgend masker of conditioner om het haar weer zacht te maken.

Je kunt eventueel handschoentjes gebruiken. Onder de douche is dit niet heel noodzakelijk, maar als je de shampoo aanbrengt op handdoekdroog haar, en je handen droog zijn, is het wel aan te raden om handschoentjes aan te trekken.

Het kan zijn dat er een paarse gloed ontstaat in je haar. Dan heeft de shampoo waarschijnlijk te lang in je haar gezeten, maar geen paniek: na 1 à 2 wasbeurten is het weer verdwenen!

Hoe vaak je zilvershampoo moet gebruiken is afhankelijk van het doel. Wil je gele of oranje tinten neutraliseren? Gebruik het dan niet elke wasbeurt maar ongeveer één keer per drie wasbeurten. Gebruik voor de andere wasbeurten een kleurbeschermende shampoo. Wil je geverfd grijs haar onderhouden? Gebruik dan elke wasbeurt (2 à 3 keer per week) een zilvershampoo!

Populairste zilvershampoos

Er zijn veel verschillende zilvershampoos te vinden. Ook wij bieden verschillende zilvershampoos aan van verschillende merken, maar er zijn wel een aantal favorieten. Deze favoriete zilvershampoos zetten we voor jou op een rijtje!

Fanola No Yellow Shampoo

Fanola No Yellow Shampoo is een van de populairste zilvershampoos. De shampoo bevat paarse pigmenten waardoor de gele tint uit het haar verdwijnt. De No Yellow Shampoo is bedoeld voor highlights, balayage, grijs haar, coupe soleil en blond/geblondeerd haar. Met behulp van de zilvershampoo worden lichte, grijze/blonde tinten langer behouden. 

De paarse pigmenten in de shampoo zijn er om de gele pigmenten in het haar te onderdrukken. Daardoor krijgt je haar een koele, zilverachtige, blonde tint en verdwijnt de gele kleur uit je haar. Je haar krijgt een prachtige, natuurlijke look!

Wist je dat er van Fanola No Yellow ook een haarmasker is? Dit haarmasker gaat ook een gele kleur tegen en creëert een koele, zilverachtige, blonde tint. Ideaal om in combinatie met de No Yellow Shampoo te gebruiken voor een optimaal resultaat!

Fanola biedt ook een No Orange Shampoo aan met blauwe pigmenten om rode en oranje tinten tegen te gaan. Dit is voor gekleurd donker haar! 

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

De Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo is een andere populaire zilvershampoo. De shampoo is speciaal ontwikkeld voor blond haar en haar met blonde tinten en gaat ongewenste koperkleurige en gele tonen in het haar tegen. De shampoo bevat het Hydrating Hair Drink Complex (HHDC) wat ervoor zorgt dat het haar een flinke boost krijgt en weer levendig en gezond wordt. De Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo werkt extreem verzorgend en je haar zal glad en zacht aanvoelen na gebruik van de shampoo. Je blonde haar krijgt bovendien een prachtige glans! 

Gebruik voor een optimaal resultaat ook de Fudge Clean Blonde Violet Toning Conditioner!

KIS No Yellow Shampoo

De KIS No Yellow Shampoo is een intensieve violetshampoo om de gele tinten te neutraliseren na het blonderen of lichter kleuren van je haar. Deze zilvershampoo is voor natuurlijk of geverfd grijs haar, natuurlijk lichtblond haar of licht geblondeerd haar. Creëer koele tinten en verhelder je grijze of blonde coupe! Gebruik de KIS No Yellow Shampoo wel altijd in combinatie met een normale, verzorgende shampoo. Dit kan door ze na elkaar te gebruiken of door de twee shampoos met elkaar te mengen. Aanbrengen, laten intrekken, uitspoelen en dag gele gloed!

Dankzij zilvershampoo hoeven we nooit meer met een gele of oranje gloed in ons haar opgescheept te zitten: perfect! Heb jij wit, grijs of blond haar en wil je je haar(kleur) eens een goede opfrisbeurt geven? Probeer dan eens zilvershampoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *